Ce implica un caz de malpraxis?

Ce implica un caz de malpraxis?

0 Shares
0
0
0

Un spital, un medic sau un alt profesionist din domeniul sanatatii trebuie sa ofere un anumit standard de ingrijire. Profesionistul nu este responsabil pentru toate prejudiciile pe care le are un pacient.

Cu toate acestea, acestia sunt responsabili din punct de vedere legal daca pacientul sufera vatamare sau vatamare, deoarece furnizorul de sanatate s-a abatut de la calitatea ingrijirii care este de obicei asteptata in situatii similare.

Pentru a fi luat in considerare malpraxisul medical, trebuie implicati o serie de factori:

Nerespectarea unui standard adecvat de ingrijire: Legea impune ca profesionistii din domeniul sanatatii sa respecte anumite standarde sau, eventual sa se confrunte cu o acuzatie de neglijenta.

O vatamare rezulta din neglijenta: Daca un pacient considera ca furnizorul de servicii medicale a fost neglijent, dar nu apare niciun rau sau vatamare, nu poate exista nicio pretentie. Pacientul trebuie sa demonstreze ca neglijenta a cauzat vatamare si ca, fara neglijenta, nu s-ar fi intamplat vatamarea.

Leziunea trebuie sa aiba consecinte daunatoare: Pacientul trebuie sa arate ca vatamarea cauzata de neglijenta medicala a avut ca rezultat daune considerabile. Aceste daune considerabile ar putea fi urmatoarele: suferinta, suferinta indelungata, durere constanta, incapacitate, pierderi considerabile de venit.

Pacientul ranit trebuie sa arate ca medicul a actionat neglijent in acordarea de ingrijiri si ca o astfel de neglijenta a avut ca rezultat vatamarea. Pentru a face acest lucru, patru elemente legale trebuie dovedite: (1) o datorie profesionala datorata pacientului; (2) incalcarea acestei obligatii; (3) vatamarea cauzata de incalcare; si (4) daunele rezultate. Aceasta include sa nu faci nimic atunci cand ar fi trebuit sa faca ceva. Aceasta poate fi considerata un act de omisiune sau o neglijenta.

Nemultumirea cu rezultatul tratamentului nu implica malpraxis. Este doar malpraxis atunci cand exista neglijenta si vatamare, iar neglijenta provoaca vatamarea sau vatamarea.

Ce implica un caz de malpraxis?

Reclamantul este persoana care se plange. Acesta poate fi pacientul, o persoana desemnata legal precum avocat malpraxis medical, care actioneaza in numele pacientului sau daca pacientul a murit, executantul sau administratorul averii pacientului.

In termeni legali, reclamantul este persoana care introduce un dosar impotriva altuia intr-o instanta de judecata, persoana care initiaza procesul, cel care actioneaza in judecat.

Paratul este partea care este trimisa in judecata. Intr-un caz de malpraxis medical este furnizorul de servicii medicale. Acesta ar putea fi un medic, o asistenta medicala, un terapeut sau orice furnizor medical. Chiar si cei care „urmau ordinele” pot fi raspunzatori pentru acte neglijente.

Partea dominanta este partea care castiga cauza, indiferent daca reclamantul sau paratul. Daca paratul castiga cauza, reclamantul a pierdut si nu va primi nicio compensatie. Partea care pierde este partea care pierde cazul. Cercetatorul de fapt este judecatorul sau juriul.

Elemente esentiale pentru un caz

Reclamantul trebuie sa demonstreze ca au existat patru elemente pentru a reusi o cerere de malpraxis medical:

  • Furnizorul de ingrijiri medicale sau spital era dator;
  • S-a incalcat o datorie, deoarece furnizorul de ingrijiri medicale sau spitalul nu s-a conformat standardului de ingrijire preconizat;
  • Incalcarea a dus la o vatamare si a fost strans legata de vatamare;

Pacientul a avut ca rezultat daune considerabile, fie fizice, emotionale sau financiare.

Procesul

In primul rand, reclamantul sau reprezentantul legal al acestora trebuie sa depuna un proces in fata unei instante judecatoresti. Inainte de inceperea procesului, reclamantul si inculpatul trebuie sa comunice informatii prin descoperire. Aceasta poate include solicitari de documente, depuneri si interogatorii.

Partile se pot solutiona in afara instantei, daca ajung la un acord. In acest caz, cazul nu va trece la proces. Daca nu sunt de acord, cazul va trece la proces.

Reclamantul trebuie sa dovedeasca convingator ca inculpatul era neglijent. In majoritatea proceselor, atat inculpatul, cat si reclamantul vor prezenta experti pentru a explica ce standard de ingrijire a fost necesar.

Cercetatorul trebuie sa ia in considerare toate probele si sa decida care parte este cea mai credibila. Un verdict va fi dat de catre persoana care a capatat cunostinte. Cu alte cuvinte, judecatorul va decide cine castiga. Daca este reclamantul, judecatorul va decide atunci asupra despagubirilor.

Partea care pierde poate solicita un nou proces. In unele instante, in cazul in care reclamantul doreste o solutionare mai mare, acestea pot solicita o adaugare, ceea ce inseamna ca solicitati o evaluare a daunelor si acordarea unei sume mai mari.

Daca inculpatul nu este multumit de o hotarare pronuntata, poate solicita remitirea, ceea ce inseamna ca solicita instantei reducerea cuantumului daunelor.Oricare dintre parti poate face apel din hotarare.

Ce fel de daune poate primi reclamantul?

Reclamantului i se pot acorda daune compensatorii si punitive. Daunele compensatorii pot include daune economice, inclusiv capacitatea pierduta de castig, cheltuielile de ingrijire a vietii si cheltuielile medicale. De obicei, se evalueaza pierderile trecute si viitoare.

Daunele compensatorii pot include, de asemenea, daune non-economice, care evalueaza prejudiciul in sine, vatamarea psihica si fizica, cum ar fi pierderea vederii sau picioarelor, durere extrema si suferinta emotionala.

Despagubirile punitive se acorda numai daca inculpatul este gasit vinovat de conduita incorecta sau rau intentionata. Daunele punitive reprezinta o forma de pedeapsa. Este o compensatie pe langa daunele reale.

Procesele tind sa fie costisitoare, consumatoare de timp si stresante. Oricine are in vedere initierea unui proces ar trebui sa cantareasca posibilele pro si contra inainte de a lua masuri.

Daca vatamarea este minora, pacientul poate cheltui mai mult in proces decat banii eventuali pe care ii vor recupera.

0 Shares
You May Also Like