Ce este captuseala PLA biocompozabila

Ce este captuseala PLA biocompozabila?

0 Shares
0
0
0

Ce este PLA? Este o noua fibra rezultata din cele mai recente cercetari in domeniul materialelor regenerabile si biodegradabile pentru o folia de acoperire. Acesta este obtinut prin fermentarea zaharurilor si amidonului din porumb, sfecla si alte culturi 100% regenerabile.

Compostul se formeaza din descompunerea materiei organice prin actiunea combinata a bacteriilor, ciupercilor si microorganismelor. Compostul este un material bogat, intunecat si friabil care imbunatateste sanatatea solului si furnizeaza nutrienti esentiali pentru plante. Standardul european pentru produsele compostabile este EN 13432.

Foliile de solar sunt disponibile in diferite greutati:

 • 130g/m² panza de solar / prelata
 • 86g/m² panza de solar
 • Exista doua posibilitati de utilizare pentru greutatea solarului, puteti folosi fie 86 g/m², fie 130 g/m². Alegerea depinde de mai multe criterii si de utilizarea pe care doriti sa o faceti.
 • Pelicula de solar de 86 g/m²: pentru a lasa sa treaca apa si aerul
 • Panza de solar de 86 g este mult mai permeabila decat cea de 130 g. Daca locuiti intr-o regiune in care ploua des, va recomandam o panza de solar de 86g.

Aceasta din urma permite trecerea mai multor cantitati de apa si aer decat folia de solar de 130 g. Prin urmare, permite o mai buna hidratare a solului. Cu toate acestea, aceasta tesatura este foarte permeabila si nu va fi la fel de eficienta in prevenirea cresterii buruienilor ca tesatura de 130 g, care este cea mai rezistenta.

Va recomandam sa folositi o foaie de solar de 86 g pe terenurile care nu sunt folosite frecvent. Din cauza greutatii sale mai mici, va fi mai putin rezistenta la trafic decat foaia de 130 g/m².

 • Folia de solar de 86 g/m² are o durata de viata de aproximativ 5-7 ani.
 • 130g/m² folie de solar: pentru o rezistenta mai buna
 • Pelicula de solar de 130 g/m² se mai numeste si prelata de solar. Daca doriti sa acoperiti radacinile mari de pe sol, va recomandam prelata de solar de 130 g.
 • Datorita greutatii sale mai mari si, prin urmare, a rezistentei sale mai mari, aceasta panza de solar este ideala pentru acoperirea radacinilor mari.
 • In plus, folia de solar de 130 g/m² este mult mai potrivita pentru zonele cu trafic intens. De asemenea, pentru terenuri inclinate si pentru mentinerea pantelor.
 • folie de solar de 130 g/m² are o durata de viata de aproximativ 7 ani, in functie de conditiile meteorologice de afara.

In cele din urma, densitatea de 86g/m² este suficienta pentru terenurile care nu au mult trafic si fara radacini mari. Daca terenul dumneavoastra este supus unui trafic frecvent si radacinilor mari, va recomandam sa folositi o folie de solar de 130 g/m2. Pentru o buna eficienta, este necesar sa se aiba grija de instalarea optima a tesaturii de solarre, indiferent de gramajul ales.

Tesaturi biodegradabile si compostabile

Acest nou agroturism inovator seamana vizual cu o tesatura din polipropilena. Dar aceasta tesatura realizata din benzi dintr-un amestec unic de doi biopolimeri: unul biodegradabil, celalalt compostabil, ofera o solutie inovatoare si ecologica pentru gestionarea spatiilor verzi. Aceasta compozitie exclusiva este rezultatul unor cercetari extinse privind biodegradabilitatea si gestionarea biopolimerilor la sfarsitul ciclului de viata.

Cum are loc fotosinteza?

Cea mai mare parte a vietii de pe Pamant depinde de fotosinteza . Procesul este realizat de plante, alge si unele tipuri de bacterii, care capteaza energia din lumina soarelui pentru a produce oxigen (O2) si energie chimica stocata in glucoza (un zahar). Erbivorele obtin apoi aceasta energie mancand plante, iar carnivorele o obtin mancand ierbivore .

In timpul fotosintezei , plantele preiau dioxid de carbon (CO2) si apa (H2O) din aer si sol. In interiorul celulei plantei, apa este oxidata, ceea ce inseamna ca pierde electroni, in timp ce dioxidul de carbon este redus, adica castiga electroni. Aceasta transforma apa in oxigen si dioxidul de carbon in glucoza . Planta elibereaza apoi oxigenul inapoi in aer si stocheaza energie in moleculele de glucoza .

In interiorul celulei plantei sunt mici organele numite cloroplaste , care stocheaza energia luminii solare. In membranele tilacoide ale cloroplastei se afla un pigment care absoarbe lumina numit clorofila , care este responsabil pentru a da plantei culoarea verde. In timpul fotosintezei , clorofila absoarbe energia din undele de lumina albastra si rosie si reflecta undele de lumina verde, facand planta sa para verde.

Reactii dependente de lumina vs. reactii independente de lumina

Desi exista multi pasi in spatele procesului de fotosinteza, acesta poate fi impartit in doua etape majore: reactii dependente de lumina si reactii independente de lumina. Reactia dependenta de lumina are loc in membrana tilacoida si necesita un flux constant de lumina solara, de unde si numele de reactie dependenta de lumina.

Clorofila absoarbe energie din undele luminoase, care este transformata in energie chimica sub forma moleculelor ATP si NADPH . Etapa independenta de lumina, cunoscuta si sub numele de Ciclul Calvin , are loc in stroma , spatiul dintre membranele tilacoide si cloroplast .membrane si nu necesita lumina, de unde denumirea de reactie independenta de lumina. In aceasta etapa, energia din moleculele ATP si NADPH este utilizata pentru a asambla molecule de carbohidrati, cum ar fi glucoza, din dioxidul de carbon.

0 Shares
You May Also Like