Care sunt cele mai cunoscute beneficii ale scortisoarei?

Care sunt cele mai cunoscute beneficii ale scortisoarei?

0 Shares
0
0
0

Scortisoara este un condiment care este obtinut din ramurile copacilor din familia Cinnamomum, copac care este originar din Caraibe, America de Sud si Asia de Sud-Est.

Oamenii au folosit scortisoara incepand cu anul 2000 i.Hr. in Egiptul Antic, unde au considerat-o extrem de mult. In perioada medievala, medicii utilizau acest condiment cu scopul de a trata mai multe afectiuni, precum tuse, artrita si dureri in gat.

Ca si condiment, scortisoara este disponibila sub forma de pulbere sau integrala, sub forma de bucati de scoarta. De asemenea, oamenii au posibilitatea de a folosi ulei esential de scortisoara si suplimente.

Exista doua tipuri principale de scortisoara: Cassia si Ceylon, iar acestea au profiluri nutritive diferite. Unele studii au scos in evidenta faptul ca elementele care se regasesc in componenta scortisoareim au proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antidiabetice si antimicrobiene si ca ar putea oferi o oarecare protectie impotriva cancerului, dar si impotriva bolilor cardiovasculare, printre alte afectiuni.

Cu toate acestea, este necesar sa se realizeze mai multe studii, si sa fie obtinute mai multe dovezi, pentru a confirma beneficiile scortisoarei.

Acest articol va analiza pe scurt, cateva dintre presupusele beneficii pentru sanatate ale diferitelor tipuri de scortisoara. Continuati sa cititi, pentru ca veti putea descoperi informatii interesante despre un condiment pe care cel mai probabil il aveti acasa.

Repere nutritionale

Scortisoara se crede ca are multe proprietati medicinale si calmante si este folosita frecvent in medicina pe baza de plante chinezesti. Mirosul si aroma distinctiva a scortisoarei provin din uleiurile esentiale continute in coaja, numita scortisoara. Cinamaldehida prezinta proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice.

Scortisoara are de asemenea in componenta, cantitati mari de antioxidanti polifenoli. Antioxidantii pot fi de mare ajutor in ceea ce priveste protejarea organismului de boli, si se gasesc in fructe, legume, ierburi si condimente. Antioxidantii care se gasesc in scortisoara s-au dovedit a avea efecte antiinflamatorii.

Unele condimente, inclusiv scortisoara, au proprietati prebiotice care promoveaza dezvoltarea bacteriilor benefice si ajuta la suprimarea cresterii bacteriilor patogene. Prin urmare, includerea scortisoarei, dar si a altor condimente in mod regulat in dieta dvs. poate ajuta la imbunatatirea sanatatii intestinului. Scortisoara este de asemenea, o sursa utila de mangan si contine cantitati mici de calciu si fibre.

Tensiune arteriala

Exista cateva dovezi care sugereaza ca consumul de scortisoara este asociat cu o reducere pe termen scurt a tensiunii arteriale. Desi dovezile sunt de nadejde, ar fi prematur sa recomandam scortisoara pentru controlul tensiunii arteriale pana la efectuarea unui studiu controlat randomizat (RCT) cuprinzand un numar mai mare de pacienti.

Zahar din sange si diabet de tip 2

S-a sugerat ca scortisoara poate avea un efect moderat in imbunatatirea controlului glicemic si in sustinerea gestionarii diabetului de tip 2. Cu toate acestea, concluziile sunt mixte si sunt necesare studii mai mari, randomizate si controlate in grupuri de populatie bine definite, utilizand interventii standardizate pentru a determina in mod definitiv eficacitatea utilizarii scortisoarei la subiectii cu diabet zaharat.

Cu toate acestea, o cantitate mica folosita la micul dejun sau la coacere nu va face rau si poate fi consumata ca parte a unei diete echilibrate.

Acestea sunt cateva detalii importante despre scortisoara pe care trebuie sa le cunoasteti, insa o vizita pe https://vegis.ro/blog/scortisoara-cassia-vs-scortisoara-ceylon-care-este-mai-buna/, va poate ajuta sa obtineti mai multe informatii despre acest condiment, si despre cele doua tipuri populare de scortisoara.

0 Shares
You May Also Like