Cum sa cumparati un telefon mobil?

Cum sa cumparati un telefon mobil?

0 Shares
0
0
0

In prezent, fiecare dintre noi detinem cel putin un smartphone. Folosim telefoanele mobile inteligente in foarte multe scopuri, nu doar pentru a comunica, asa cum era cazul inainte de aparitia smartphone-urilor.

Telefoanele mobile inteligente pot fi folosite pentru a naviga pe internet, pentru a socializa cu prietenii virtuali, pentru a viziona filme si videoclipuri, pot fi folosite aplicatii gps (Waze sau Google Maps), etc. Tinand cont de toate cele spuse, un nou telefon mobil este o achizitie importanta.

Cu siguranta cumparati telefonul pentru a-l folosi cel putin un an de zile, daca nu chiar mai mult, iar din acest motiv, alegerea trebuie sa fie cea mai buna. Cu atat de multe dispozitive existente pe piata insa, alegerea dispozitivului potrivit, poate fi o misiune dificila. Iata cativa pasi care trebuie efectuati pentru a alege dispozitivul ideal:

  1. Buget

Stabiliti-va mai intai de toate un buget. Apoi, odata ce stiti cati bani va permiteti sa cheltuiti pentru a cumpara noul dispozitiv, va puteti indrepta atentia doar spre acele dispozitive care se incadreaza in bugetul dvs.

  1. Marime, forma si design – Veti folosi mult noul dvs. telefon, asa ca asigurati-va ca este unul care va place. Dispozitivele uriase , telefoanele compacte, metalul elegant si plasticul colorat, toate arata si se simt foarte diferit. Ecranele mari sunt ideale daca navigati pe web, vizionati videoclipuri sau jucati multe jocuri, dar ecrane mai mici tind sa fie mai ieftine.
  2. Sistem de operare – iPhone sau Android? Fiecare vine cu beneficii unice … si probleme. iOS are conectivitate excelenta si se poate sincroniza cu iPod, iPad sau Mac fara probleme. Androiul, pe de alta parte, este super personalizabil, dar arata putin diferit pe fiecare telefon.
  3. Specificatii – Majoritatea telefoanelor emblematice au cea mai recenta tehnologie, ceea ce este ideal daca doriti sa utilizati o multime de aplicatii, sa jucati jocuri, sa vizionati video sau multitask. Pe de alta parte, nu se foloseste dezvelirea pentru specificatiile de pe raft, daca nu le veti folosi niciodata.

Tineti cont de procesor si de memoria RAM, dar si de spatiul de stocare, si daca acesta poate fi extins sau nu. Indiferent de acest aspect, spatiul de stocare trebuie sa fie de minim 32 GB, in timp ce memoria RAM ar fi ideal sa fie de minim 4 GB.

  1. Camera foto – Toate smartphone-urile sunt dotate cu camere foto, insa unele dispozitive au camera foto mai performanta decat altele. Tineti cont de functiile camerei atunci cand alegeti telefonul.
  2. Brand – Pe piata smartphone-urilor puteti gasi dispozitive scoase pe piata de catre diferite branduri. Daca doriti sa optati pentru sistemul de operare Android, puteti alege un dispozitiv Samsung, sau puteti alege un telefon mobil Huawei, insa exista si alte optiuni (Sony, HTC, Oppo, Nokia, LG, etc.).

Daca doriti sa optati pentru Android, un telefon mobil Huawei ar putea fi cea mai buna solutie, dat fiind faptul ca producatorul se afla pe locul 3 in topul preferintelor utilizatorilor. Majoritatea smartphone-urilor Huawei sunt cel putin la acelasi nivel cu cele de la Samsung, dar sunt mai ieftine.

Daca doriti sa optati pentru iOS, atunci cu siguranta aveti o singura optiune, si anume un dispozitiv iPhone, de la Apple. Fireste, aici exista mai multe optiuni, in functie de modelul preferat.

0 Shares
You May Also Like