Avantaje si dezavantaje ale laptopurilor second hand

Avantaje si dezavantaje ale laptopurilor second hand

3 Shares
0
0
3

In momentul in care te hotarasti sa iti cumperi un laptop, cu siguranta mai intai de toate trebuie sa iti cunosti foarte bine bugetul, pentru ca astfel iti vei putea da seama spre ce categorie de echipamente trebuie sa iti indrepti atentia.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont, si care este extrem de important, il reprezinta sarcinile pe care le va avea de indeplinit laptopul. Daca de exemplu ai nevoie de un laptop pentru gamming, atunci este evident faptul ca nu iti poti cumpara un laptop second hand.

In aceasta situatie, este usor de inteles faptul ca numai un laptop nou poate sa faca fata cu succes cerintelor tale, insa trebuie sa alegi un laptop nou care a fost anume creat pentru gamming. Pentru a folosi echipamentul in scopuri normale, poti sa iti cumperi un laptop nou de la un brand de top, sau poti sa optezi pentru un laptop refurbished.

In cazul in care bugetul tau este unul limitat, atunci cu siguranta iti vei alege un echipament refurbished care va fi la fel de performant precum un echipament nou, insa pretul acestuia va fi mult mai mic.

Daca de exemplu nu vei folosi extrem de mult echipamentul, iar acesta va avea de indeplinit sarcini simple, atunci cea mai buna solutie ar fi aceea de a cumpara un laptop second hand, iar in continuare vom vorbi atat despre avantajele cat si despre dezavantajele unui astfel de echipament.

In primul rand, cand iti cumperi un astfel de laptop, trebuie sa fii atent la aspectul exterior al acestuia, pentu ca sunt sanse mari ca un laptop second hand sa prezinte urme de uzura. Indicat ar fi sa alegi un produs care nu prezinta urme de uzura, sau urmele de uzura sa fie minime.

Sunt sanse mari ca bateria laptopului sa nu mai reziste foarte mult timp incarcata, iar din acest motiv trebuie sa tii cont si de faptul ca este posibil ca dupa o perioada nu foarte indelungata, sa fie nevoie sa cumperi o baterie laptop noua.

Trebuie sa verifici si balamalele produsului, pentru ca ele au un rol foarte important, iar in cazul in care acestea nu sunt in regula, nu vei putea tine laptopul deschis in unghiul in care iti doresti. Si in acest caz ar fi nevoie de o investitie in cumpararea balamalelor. Alege-ti laptopul care nu are o astfel de problema.

In ceea ce priveste avantajele unui laptop care se incadreaza in categoria de produse second hand, cu siguranta primul mare avantaj care trebuie mentionat, este faptul ca pretul produsului este unul mult mai mic decat pretul unui echipament nou sau decat cel al unui echipament refurbished.

Poti sa iti cumperi un produs second hand, care sa functioneze la fel de bine, si la fel de mult timp precum unul nou, ceea ce cu siguranta reprezinta un alt mare avantaj al acestor laptopuri, mai ales ca nu sunt scumpe.

Faptul ca beneficiezi de o perioada de garantie la fel de mare precum in cazul unui laptop nou sau a unui laptop refurbished, este deasemenea un alt mare avantaj al acestui tip de echipamente.

Deci, poti sa ai atat avantaje cat si dezavantaje cand iti cumperi un laptop second hand, iar din acest motiv trebuie sa te gandesti foarte bine inainte de a alege un laptop.

3 Shares
You May Also Like