Cand esti pregatit cu adevarat sa-ti cumperi o casa

0 Shares
0
0
0

Inainte de a investi o suma imensa intr-o casa pe care o iubesti, prima intrebare ar trebui sa fie intotdeauna: “Ce imi pot permite?” Indiferent de ceea ce iti doresti de la o casa in ceea ce priveste varsta, stilul, locatia sau dimensiunea, ai putea termina detinand o vila superba de vanzare Iasi.

Se calculeaza o plata la preturi accesibile. Regula de raportul 43 la suta intre datorie si venit este in general utilizata de catre administratia de locuinte federale ca un ghid pentru aprobarea ipotecilor. Acest raport este utilizat pentru a determina daca debitorul are capacitatea de a rambursa ipoteca si de multe ori se modifica in functie de conditiile de piata.

Toate platile datoriei, plus noile cheltuieli: ipoteca, taxele de asociere ca proprietar, impozitul pe proprietate, asigurarea pentru locuinta, ar trebui sa nu fie egala cu mai mult de un procent de 43 la suta din venitul brut lunar.

La toate acestea, de asemenea, trebuie avut in vedere veniturile pana la sfarsitul contractului, datoria lunara ce va trebui suportata i cheltuielile de a locui singur. De exemplu, cu toate ca aceasta valoare se poate schimba in timpul unei recesiuni, ea este de obicei mai mare de 30 la suta.

De ce n-ai putea folosi pe deplin raportul datorie venit, daca nu ai alte datorii? Sa presupunem ca tocmai ai terminat rata la masina si nu mai ai alte datorii. Cu toate acestea, s-ar putea sa vrei sa schimbi vehiculul la un moment dat si sa vrei un nou credit auto in cateva luni.

In cazul in care ipoteca nu depaseste pragul de 43 la suta din venitul tau, atunci ai avea loc de manevra atunci cand doresti sau trebuie sa suporti cheltuieli suplimentare.

Elemente factor, dincolo de datorii si buget

S-ar putea sa-ti placa sa gatesti cu ingrediente gourmet, sa faci evadari de week-end in fiecare luna, sa bei vin scump sau sa lucrezi cu un antrenor personal de fitness.

Nici unul dintre aceste hobby-uri relativ extravagante nu sunt ucigasi de buget, dar acestea sunt motive pentru care ar trebui sa sariti plata facturilor de energie electrica in cazul in care ati cumparat o casa bazandu-va pe un raport datorie venituri prea mare. Inainte de a practica efectuarea de plati ipotecare, scade cantitatea de hobby-uri scumpe din platile calculate.

In cazul in care aceasta suma nu este suficienta pentru a cumpara casa visurilor tale, va trebui sa taie din nou din cheltuielile de hobby sau sa incepi sa iei in calcul case mai putin costisitoare, prietenoase stilului tau de viata.

0 Shares
You May Also Like