Accesorii de protectie pentru telefoanele Allview

Anchor – serviciu multiplatforma pentru inregistrare

0 Shares
0
0
0

Inregistrarea unui podcast bun poate parea o sarcina coplesitoare, dar serviciile dedicate podcast pot simplifica procesul. Luati, de exemplu, Anchor, un serviciu gratuit, multiplatforma, pentru inregistrarea si gazduirea podcast-urilor. Acest serviciu de podcasting acorda prioritate usurarii utilizarii cu instrumente simple care va ajuta sa navigati in fiecare parte a voiajului dvs. de podcasting. Anchor-ului ii lipsesc, insa, unele posibilitati pe care le-ati putea dori, cum ar fi optiunile avansate de editare si mixare pe toate platformele. Aplicatia mobila are, de asemenea, unele probleme de stabilitate, asa cum se arata in testele noastre. Pentru incepatori sau chiar profesionisti care doresc sa simplifice fluxul de lucru, Anchor ofera un set bun de instrumente – si este gratuit – dar recomandam editorul Cast, pentru un set mai complex de caracteristici.

Planuri de pret si platforme

 

Anchor este, dupa cum s-a mentionat, complet gratuit. Nu ofera nici niveluri de acces si nici nu limiteaza numarul de ore pe care le puteti inregistra si gazdui pe serverele sale. Compania este sustinuta de capitalul de risc. Anchor a lansat recent un instrument de monetizare pentru podcasteri pe platforma sa, numit Asistenta pentru ascultatori. Similar cu modul in care functioneaza abonamentele Twitch, ascultatorii pot sprijini creatorii sub forma unui cost lunar de 0,99 $, 4,99 $ sau 9,99 $. Cea mai buna parte este ca suporterii nu trebuie sa aiba un cont Anchor pentru a se abona la un canal.

Zencastr ofera de asemenea un cont gratuit, care include pana la opt ore de inregistrari pe luna si doi oaspeti pe episod. Pentru 20 de dolari pe luna (sau 18 USD pe luna daca este platita anual), Zencastr are un plan fara restrictii privind orele totale de inregistrare si numarul de oaspeti. Acest nivel adauga, de asemenea, acces la Live Soundboard, inregistrari WAV de 16 biti de 44,1 kHz si la 10 ore de postproductie automata pe luna.

Cast, pe de alta parte, nu are un nivel liber. Conturile de intrare la nivel de distributie costa 10 USD pe luna si includ 10 ore de inregistrare pe luna, editare si mixare nelimitata, gazduire podcast si analiza. Cu acest plan, veti obtine, de asemenea, un site receptiv pentru podcast-urile dvs. si un feed RSS. Pro Planul modernizat Pro Plan, care costa 30 USD pe luna, mareste limita de inregistrare la 100 de ore pe luna, pastrand in acelasi timp editarea, mixarea, gazduirea si fluxurile RSS nelimitate. Anchor este disponibila atat pentru dispozitive Android cat si pentru iOS, precum si prin intermediul unui browser web. Recent, Anchor a adaugat functii de editare audio pentru dispozitivele Android si iOS din aplicatia iPad, dar nu toate functiile sunt disponibile pe toate platformele. Interfata web nu are in prezent functii asemanatoare.

Navigati in podcasting

Inainte de a va inscrie pentru un serviciu podcast, trebuie sa alegeti un subiect si sa aflati cum veti umple fiecare episod. Ascultatorii ar trebui sa aiba o idee clara despre ce sa se astepte de la canalul tau. Daca aveti nevoie de inspiratie, consultati PCMag’s roundup, despre cele mai bune podcast-uri. De la inceput pana la sfarsit, crearea unui podcast implica cinci pasi principali: planificarea, inregistrarea, mixarea, gazduirea si publicarea. Pentru inregistrarea pieselor audio, puteti utiliza un software de editare audio precum Audacity sau Adobe Audition, desi un serviciu dedicat, cum ar fi Anchor, face acest pas mai simplu, simplificand interfata si optiunile de inregistrare.Cu toate acestea, Anchor nu are capacitatea de sincronizare a lui Cast si Zencastr. Daca, de exemplu, un participant nu se alatura la inceputul unui podcast sau isi pierde conexiunea la mijlocul inregistrarii, Anchor nu il poate ajuta. Piesele de mixare sunt pur si simplu procesul de combinare a acestora intr-un fisier final pentru publicare. Postprocesarea ajuta la ingrijirea imperfectiunilor inregistrate, cum ar fi zgomotele de fundal sau nivelele de volum incoerente. Anchor face aceste doua lucruri, dar postprocesarea se petrece sub capota. Cast si Zencastr va ofera mai mult control asupra mixului final. Gazduirea si publicarea sunt ultimii doi pasi. Pentru a trimite podcast-ul dvs. unui serviciu extern, cum ar fi Podcast-uri Apple, Podcast-uri Google, Pocket Casts sau Castbox, trebuie sa generati un feed RSS. Optiunea Anchor de publicare cu un singur clic, face acest lucru simplu.

Notiuni de baza cu Anchor

Anchor este un pic diferit fata de celelalte servicii de podcasting testate, prin faptul ca primul lucru pe care il faceti este sa va creati canalul podcast. In timpul inscrierii, alegeti daca doriti sa creati un nou podcast sau sa conectati unul deja existent. Pentru a importa podcast-ul dvs., trebuie doar sa adaugati feedul RSS si Anchor poate sincroniza totul, fara sa afecteze configurarea curenta. Daca parcurgeti ruta de creare a unui podcast de la zero, Anchor va va indruma prin procesul de adaugare a unui nume, a unei imagini de fundal, a unei descrieri, a unor categorii relevante, precum si personalizarea adresei URL a podcast-ului dvs. Ultimul pas este crearea unui cont Anchor cu adresa de e-mail si parola. Preferam procedurile de instalare ale lui Cast si Zencastr, ambele va permit sa inregistrati esantioane inainte de a va introduce toate detaliile. Cu Cast, aveti, de asemenea, optiunea de a crea mai multe canale podcast, in timp ce Anchor va blocheaza la prima pe care o specificati. Ansamblul de bord web al Anchor este curat si bine organizat. Aplicatia se imparte functional in cateva categorii cum ar fi Acasa, Episod nou, Setari si Ajutor. Din tabloul de bord Acasa, puteti vizualiza informatii generale si statistici despre podcast-ul dvs. Pagina dvs. de profil Podcast se leaga de un site autonom care gazduieste podcast-ul dvs., pe care il puteti partaja cu persoanele dvs. de contact. Prefer optiunea Cast, numita Castettes, deoarece paginile par mai profesioniste, desi atat profilul de podcast al lui Castettes, cat si cel al lui Anchor utilizeaza un design receptiv.

Anchor, ca si interfata de creare a podcast-urilor, este usor de utilizat si include majoritatea functiilor de care aveti nevoie. Pentru a incepe, faceti clic pe butonul Episod nou, din meniul de sus. Compuneti episoade prin adaugarea unei serii de segmente audio la o cronologie verticala. In cea mai mare parte, experienta desktop si a aplicatiilor este comparabila, desi sunt cateva diferente cheie. Segmentele sunt live in partea stanga a ecranului. Optiunile de pe desktop sunt Incarcare, Inregistrare, Mesaje, Biblioteca si Tranzitii. Unele optiuni variaza usor pe aplicatiile mobile ale Anchor; Anchor ofera functii de mesagerie vocala, inregistrari, biblioteca, tranzitii si muzica din aplicatia sa Android, asa cum se vede pe dispozitivul nostru de testare, Nexus 5X. Optiunea Incarcare este utila pentru ca puteti adauga fisierele pe care le-ati creat in alta parte, pentru a beneficia de publicatiile gratuite si instrumentele sociale ale Anchor. Anchor accepta de asemenea multiple optiuni de import si export pe dispozitivele mobile. Interfata de inregistrare este de baza pe desktop. Pur si simplu selectati intrarea dvs. si apasati butonul Start inregistrare. O limitare a inregistrarii pe desktop este aceea ca nu puteti adauga mai multe persoane intr-o sesiune, asa cum o puteti face cu Cast sau Zencastr.

0 Shares
You May Also Like