Alerta: copil plangacios. Cum il opresti?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai mari probleme de comportament ale copilului mic este acel plan ca un tipat de-ti tiuie urechile. Ca scrijelitul unei table cu unghia, acest plans este una dintre acele sunete care obtin instantaneu atentia si straneste nervozitatea.

Un studiu a demonstrat chiar ca plansul este unul dintre sunetele care distrag atentia cel mai mult, iar parintii au trait asta pe propria piele. Poate de aceea copiii par aproape genetic programati de a fi capabili sa o faca in mod natural, asa cum pestii stiu sa inoate.

Parintii insa trebuie sa stie ca pot influenta cu siguranta acest comportament provocator. Reactiile noastre pot face diferenta pentru ca cei mici sa nu recurga la acest ton atunci cand sunt nemultumiti de ceva.
Merita sa incercati, avand in vedere ca tipatul devine mult mai putin frecvent la copii, odata cu varsta.

Strategii istete de a opri copilul din tipat

Reglati modul de vizualizare a tipatului. Parintii trebuie sa inteleaga ca niciun copil nu foloseste plansul sau tipatul pentru a-i innebuni in mod deliberat. Ei o fac sa-si exprime frustrarea sau pentru ca vor sa fie ascultati. Exprimarea nevoilor si dorintelor, este de fapt o parte normala a dezvoltarii copilului de gradinita si este un lucru bun.

Identificati ceea ar putea declansa acest comportament. Copilul a avut o zi obositoare, ii este foame sau este obosit, nu a stat suficient timp cu tine sau vrea la astfel de gradinite iasi? Au existat schimbari in viata lui pe o scara mai mare, cum ar fi un nou frate sau o problema la domiciliu sau la gradinita? Apoi, ia in considerare unele ajustari la rutina zilnica care sa inlature aceste tipete dar si alte comportamente negative.

Copilul nici nu isi da seama ca este un tipat. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii mai mici. Ii puteti demonstra cu putin umor bineinteles ca cum suna aceste tipete, avand totusi grija sa nu para o bataie de joc la adresa sentimentelor micutului.

Fa-l clar sa inteleaga ca plansul nu este acceptabil. Copilul dumneavoastra trebuie sa stie ca nu prin tipete trebuie sa se exprime. Nu-l lasati sa creada ca astfel va obtine ceea ce vrea si ca-l veti asculta atunci cand va vorbi pe un ton normal.

Nu-i lasa sa te vada iritat. Aplica un pic de autodisciplina si stai calm. In cazul in care copilul dumneavoastra va vede afectat de scancete sau, chiar mai rau, dandu-i ceea ce vrea, atunci vor deveni clar indicii de succes pentru comportamentul viitor.

0 Shares
You May Also Like