Moduri in care se poate face reclama online

0 Shares
0
0
0

 

In iulie 2014, Facebook a raportat veniturile sale de publicitate de 2,68 miliarde dolari, o crestere de 67% fata de cel de-al doilea trimestru al anului 2013. Din aceasta suma, veniturile din publicitatea mobila au fost in jur de 62% de 41% fata de anul precedent.

Publicitate in e-mail

Publicitatea prin e-mail se face printr-un mesaj de posta electronica sau o parte a mesajului. In e-mail marketing este posibil sa va dezabonati pentru a nu mai primi e-mailuri.

Anunturi in chat

Spre deosebire de mesajele statice, publicitatea prin chat vizeaza mesajele in timp real transmise unor anumiti utilizatori pe anumite site-uri. Acest lucru se face folosind software live chat sau cu personalul care opereaza in spatele site-ului. De fapt, aceasta metoda este o varianta a publicitatii prin e-mail, dar este diferita in sincronizare.

Anunturi clasificate online

Anunturile clasificate online sunt publicate in liste categorizate de produse sau servicii diferite. Exemplele includ placi de locuri de munca online, inchiriere si vanzare de proprietati, vanzari de masini, pagini galbene etc.  Craigslist si eBay sunt doua exemple proeminente de furnizori de anunturi clasificate online.

 

Adware

Adware este un software care, odata instalat, afiseaza automat anunturi pe computerele utilizatorilor. Anunturile pot aparea in acelasi software, pot fi integrate in paginile web vizitate de utilizator sau afisate ca ferestre pop-up / pop-unders.Adware instalat fara permisiunea utilizatorului este cunoscut sub numele de malware.

 

Afiliere de marketing

Afilierea la marketing se realizeaza atunci cand agentii de publicitate organizeaza terte parti pentru a genera oferte. Afiliatii primesc o plata in functie de vanzarile generate de promovarea lor. Afiliati genereaza trafic in oferte si cand anumite actiuni sunt executate de vizitatori, afiliatii primesc o comisie. Aceste actiuni pot fi sa introduceti un e-mail, sa ajungeti la un formular sau sa finalizati o tranzactie online.

Marketingul continutului

Marketingul de continut implica crearea si difuzarea de multimedia pentru achizitionarea sau pastrarea clientilor. Aceste informatii pot fi prezentate intr-o varietate de formate, inclusiv bloguri, stiri, video, carti albe, carti electronice, grafica informativa, studii de caz, ghiduri si multe altele.

 

Platforma de marketing online

Platforma de marketing online (OMP) este o platforma web care combina beneficiile unui director de afaceri, motoarele de cautare locale, metode si instrumente de optimizare a motorului de cautare, CRM si sistemul de management al continutului CMS . Ebay si Amazon sunt utilizate ca platforme pentru marketing online, management si logistica. Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, LinkedIn si alte retele sociale utilizeaza de asemenea acest tip de marketing. Platformele de marketing cum ar fi Marketo, Aprimo, MarketBright si Pardot au fost cumparate de giganti ai tehnologiei informatiei. (Eloqua-Oracle, Neolane-Adobe si Unica-IBM).

 

Metode de compensare

Agentii de publicitate si editorii folosesc diferite metode pentru a calcula platile. In 2012, agentii de publicitate estimat de 32% din publicitatea online, cu un cost de tranzactie pe de imprimare, de 66% pentru performanta a clientului (cost pe clic sau cost pe achizitie), si 2% in hibrizi de aceste doua metode.

 

CPM (cost pe mie)

Costul pe mie, comentat abreviat ca CPM, inseamna ca agentul de publicitate plateste pentru fiecare mie de expuneri ale mesajului potentialilor clienti. In contextul online, expunerile se numesc “afisari”. Definitia o impresie variaza intre editori, si unele impresii nu sunt incarcate, deoarece ele reprezinta o noua expunere la un client si agentii de publicitate reala pot utiliza tehnologii, cum ar fi bug-uri web pentru a verifica daca afisarile sunt afisate realmente.

Editorii folosesc o varietate de tehnici pentru a mari vizualizarile paginii, cum ar fi impartirea continutului pe mai multe pagini, folosind titluri galbui sau imagini cu continut sexual.

CPM este susceptibil la frauda de imprimare. Unii agenti de publicitate care doresc vizitatori pe site-urile lor nu au rezultate bune prin metoda de tiparire.

CPC (cost pe clic)

CPC (cost pe clic) sau PPC (plata pe clic) inseamna ca agentii de publicitate platesc de fiecare data cand un utilizator face clic pe anunt. Publicitatea clicurilor functioneaza bine pentru agentii de publicitate care doresc mai multi vizitatori pe site-urile lor, dar este mai putin eficient pentru cei care doresc sa-si construiasca recunoasterea marcii. Piata CPC a crescut in fiecare an de la introducerea acesteia, dominand doua treimi din toate metodele de publicitate online.

Ca si in cazul afisarilor, nu toate clicurile inregistrate sunt valoroase pentru agentii de publicitate. GoldSpot Media a raportat ca pana la 50% din clicurile pe bannerele web sunt accidentale si, prin urmare, utilizatorii de obicei parasesc imediat site-ul la care au fost directionati.

 

CPE (cost pe interactiune)

Costul pe interactiune se concentreaza nu numai pe afisarea anunturilor, ci si pe incurajarea utilizatorilor de a interactiona cu anuntul.

CPV (cost pe vizualizare)

Costul pentru vizionarea unui videoclip publicitar. Atat Google, cat si TubeMogul au aprobat valorile standardizate ale CPV in cadrul Biroului de publicitate interactiva (IAB) si castiga un sprijin notabil in cadrul industriei.

Atribuirea valorii publicitare

In marketing, “atribuirea” este masura eficientei anumitor anunturi pentru a influenta decizia de cumparare a consumatorului. Impresiile pot determina un utilizator sa faca clic sau sa efectueze o alta actiune. Aceste actiuni inseamna plata spatiului publicitar.

 

Alte compensatii bazate pe performanta

CPA (cost pe actiune sau costul pe achizitie) sau PPP (Pay Per Performance) inseamna ca agentul de publicitate plateste pentru numarul de utilizatori care au efectuat o activitate completa o achizitie sau sa completati un formular de inregistrare. Platile bazate pe performanta pot include un sistem in care editorii obtin un procent din castigurile agentului de publicitate ca urmare a anuntului. Acest tip de publicitate da editorilor riscul.

Costuri fixe

Compensarea cu cost fix inseamna ca agentii de publicitate platesc o suma pentru difuzarea anunturilor lor intr-o anumita perioada de timp, fara a lua in considerare vizibilitatea anuntului sau raspunsul utilizatorilor. Un exemplu este CPD (cost pe zi) in care se plateste o suma fixa ​​pentru afisarea unei anunturi pe parcursul unei zile, fara a lua in considerare afisarile sau clicurile.

Costurile reduse ale comunicarii electronice reduc costurile de publicitate online comparativ cu publicitatea offline. Publicitatea pe internet, in special in retelele sociale, ofera un mijloc de cost redus pentru agentii de publicitate de a interactiona cu potentialii clienti. Anunturile pe Internet ofera beneficii mai bune decat in ​​alte medii.

0 Shares
You May Also Like