Cum sa verifici piesele auto cumparate din comert

0 Shares
0
0
0

Autoturismele, precum si piesele din care acestea sunt fabricate, au devenit astazi obiecte consumabile, aproape ca orice alt bun de consum.

La fel ca si televizoarele sau alte gadgeturi, am ajuns sa schimbam masina astazi o data la doi sau la trei ani, dintr-un motiv foarte simplu: ele se devalorizeaza extrem de rapid, iar odata cu trecerea timpului intretinerea lor devine din ce in ce mai costisitoare.

Caci, daca la un moment dat ne bucuram ca am reusit sa achizitionam o masina la un pret mic, in realitate, costul pe care il vom plati pentru piese auto va fi mult mai mare. Mai ales ca nici piese auto nu prea gasesti de calitate, daca nu doresti sa pui pe masina ta doar piese originale.

Dar, sa presupunem totusi ca te-ai hotarat sa mergi cu masina in service si sa o repari doar cu piese auto originale. Cum verifici totusi acest lucru? De unde stii ca ceea ce a montat mecanicul auto pe masina ta corespunde si cu piesa originala? In continuare, va vom prezenta cateva ponturi prin care puteti verifica originalitatea pieselor auto achizitionate din comert.

Cere factura si bon fiscal

Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a avea o minima siguranta atunci cand cumperi piese auto este sa ceri factura si bon fiscal, iar acolo unde este cazul certificat de garantie. In mare, majoritatea pieselor vin cu astfel de documente atasate, insa, in caz contrar, este bine sa le cereti voi.

Acest lucru va scuteste de eventuale efecte nedorite, precum defectiuni aparute in timp scurt, care va pot pune in pericol viata si integritatea fizica. In lipsa bonului fiscal, orice demers al tau de a-ti recupera investitia va ramane fara efect.

Cauta codurile de verificare pe site-ul producatorului

O alta modalitate prin care sa te convingi daca ai cumparat piese auto originale sau nu este sa le verifici prin intermediul site-urilor producatorului. Un prim pas este acela de a vedea daca un anumit producator trecut pe eticheta chiar fabrica asemenea piese.

Dincolo de aceasta, unele companii au introdus diverse sisteme de siguranta, pentru a evita falsificarea. Astfel, unele piese auto au inscrise pe ambalaj coduri de bare sau mai simple, formate din cifre si litere, cu ajutorul carora poti verifica direct pe site daca sunt sau nu originale.

Altele recurg la modalitati clasice, precum etichete cu holograma, care cu greu pot fi indepartate si falsificate. Toate acestea te vor ajuta sa pui pe masina ta piese de calitate superioara si nu unele care iti sunt vandute la pret intreg, dar a caror valoare de piata este la jumatate.

0 Shares
You May Also Like