Vizita medicala la stomatologie

0 Shares
0
0
0

Mentinerea sanatatii orale este importanta pentru starea dumneavoastra generala de sanatate. In plus fata de spalarea zilnica pe dinti si de folosirea atei dentare, va puteti proteja sanatatea orala prin vizita la stomatologie pentru controale regulate.

Este recomandat ca orice persoana sa faca un control medical la stomatologie la fiecare sase luni, insa dentistul dumneavoastra va poate recomanda vizite mai dese sau mai rare in functie de istoricul dumneavoastra in materie de ingrijire a dintilor.

In cele mai multe dintre cazuri, un dentist va face un control care va implica mai multe activitati, desi nu este o regula, deoarece nu toti dentistii opereaza la fel. Una dintre primele activitati care se va executa la stomatologie este legata de curatarea si lustruirea dintilor.

Personalul specializat va utiliza un instrument special numit pistol cu ultrasonice pentru a indeparta tartrul de pe dintii dumneavoastra. Acestia vor lustrui, de asemenea, dintii, utilizand o perie pentru a indeparta orice urme de placa sau de pete.

Dupa curatare, se vor discuta impreuna cu dumneavoastra toate problemele legate de igiena dentara care au fost descoperite si vi se va arata cum sa va periati mai bine dintii si cum sa folositi mai eficient ata dentara. Apoi, dentistul va examina dintii, gingiile si gura pentru a cauta orice semne care pot duce la o problema.

Pe timpul examinarii se vor folosi diferite instrumente pentru a masura distanta dintre gingii si dinti si pentru a descoperi eventualele carii. In cazul in care exista probleme vizibile, dentistul dumneavoastra va va recomanda un anumit tratament sau va va trimite la un specialist pentru un tratament complet.

La anumite intervale, la stomatologie vi se pot efectua teste cu raze X pentru a cauta orice degradari ale gingiilor, boli gingivale sau alte probleme dentare. Razele X va expun la radiatii, asa ca, pentru a evita utilizarea acestora la intervale prea mici, aduceti copii ale expunerilor anterioare atunci cand mergeti la stomatologie.

Uneori este posibil sa aveti nevoie de o examinare mai amanuntita care se numeste examinare completa. Aceasta, probabil, se va face prima data cand mergeti la stomatologie si apoi la intervale regulate. In timpul acestei examinari complete vi se va examina amanuntit gura, capul si gatul, se va discuta istoricul medical cu dumneavoastra si vi se va face o radiografie.

Deoarece starea generala de sanatate este strans legata de sanatatea orala, este important sa comunicati orice preocupari si probleme pe care le intampinati dentistului dumneavoastra.

Este bine sa il informati asupra oricaror probleme de sanatate asupra carora ati fost diagnosticat de la ultima vizita cum ar fi diabet sau probleme ale inimii, sa ii faceti o lista cu medicamentele si suplimentele pe care le luati, inclusiv dozajul.

De asemenea, trebuie sa va anuntati dentistul daca suferiti de teama de stomatologie. Teama de dentist este ceva comun si dentistul dumneavoastra poate lucra cu dumneavoastra pentru a va face sa va simtiti mai relaxati in timpul verificarii.

0 Shares
You May Also Like