Unde va inscrieti coplul la scoala?

Unde va inscrieti coplul la scoala?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care trebuie sa va inscrieti copilul la scoala, cu siguranta trebuie sa stiti deja care este unitatea de invatamant potrivita pentru acesta.

Vom aborda acest subiect in randurile care urmeaza, pentru a va ajuta sa alegeti cea mai potrivita solutie in ceea ce priveste scoala la care veti inscrie copilul.

Asadar, cel mai important detaliu, incepe cu locatia in care veti cauta scoala. Daca de exemplu locuiti in Bucuresti, care este capitala Romaniei si totodata cel mai mare oras al tarii, este firesc faptul ca in capitala, exista foarte multe scoli.

In mod evident veti dori sa gasiti o scoala cat mai aproape de locuinta dvs., pentru ca atunci cand va duceti dimineata copilul la scoala, sa nu pierdeti foarte mult timp in trafic. Este posibil sa gasiti scoala potrivita pentru a va inscrie copilul, la doar doi pasi de casa.

Este insa la fel de probabil si ca scoala din apropierea casei, sa nu fie pe placul dvs., astfel incat sa doriti sa va inscrieti copilul la o alta unitate de invatamant.

Vizitati scolile din cartier, sau chiar din sector, daca dupa cum spuneam, locuiti in capitala. In momentul in care vizitati scolile, totul devine mult mai simplu, dat fiind faptul ca vedeti cum este interiorul acestora, vedeti cum arata curtile scolilor, si mediul in care copiii invata.

Asigurati-va ca verificati in fiecare unitate de invatamant, salile de clasa. Este foarte important pentru copii sa se simta cat mai confortabil in sala de clasa, iar aici mobilierul are o importanta deosebita.

Din acest motiv, in momentul in care vizitati fiecare scoala din apropierea casei dvs., asigurati-va ca verificati cu mare atentie obiectele de mobilier din clase. Cu siguranta copilul dvs. nu se va simti confortabil sa invete intr-o scoala unde, mobilierul nu a mai fost schimbat de foarte multi ani.

Vizitati de-asemenea toatelele. Este foarte important acest aspect, pentru ca vazand cum arata toaletele scolii, veti putea sa va dati seama de cum va arata locul in care copilul dvs. isi va face nevoile in fiecare zi de scoala. In mod evident, veti dori ca din acest punct de vedere, scoala in care va invata copilul, sa fie de nota 10.

Discutati cu profesorii. Este foarte important sa discutati cu 2-3 sau chiar cu mai multi profesori dupa orele de curs, in timp ce vizitati scoala. In acest fel, veti avea posibilitatea de a afla cum gandesc acestia, ce asteptari au de la copii, daca sunt mai permisivi sau mai exigenti, etc.

Plimbati-va putin si prin curtea scolii, si uitati-va cu atentie in jur. Uitati-va la gardurile care inconjoara curtea scolii, uitati-va la portile de acces. Este important sa va asigurati ca gardurile sunt suficient de inalte pentru ca elevii sa nu le poata escalada si sa nu chiuleasca de la scoala.

Poarta este de-asemenea importanta. Este important ca la poarta sa existe un paznic sau un agent de securitate, pentru a nu permite accesul persoanelor neautorizate in curtea scolii.

Acestea sunt asadar cateva detalii foarte importante pe care este indicat sa le luati in calcul atunci cand doriti sa vizitati scolile din cartier, pentru a va inscrie copilul la o unitate de invatamant.

In capitala insa, exista si scoli private, iar scoala Teddybar.ro, ar putea fi ideala pentru copilul dvs. De obicei, copiii care sunt inscrisi de catre parinti in scolile private, au rezultate mult mai bune la invatatura, in comparatie cu copiii care invata in scolile de stat.

Multe scoli private au reputatie pentru mentinerea unor standarde foarte ridicate de disciplina si respect. Simtul puternic al comunitatii care se gaseste in scolile private tinde sa descurajeze un comportament periculos. Scolile private au voie sa alunge elevii periculosi si perturbatori; ceea ce inseamna ca, nu trebuie sa va faceti griji pentru siguranta copilului dvs. atunci cand acesta se afla la scoala

In ceea ce priveste cadrele didactice care predau in aceste scoli, de-asemenea nu aveti de ce sa va faceti griji. Fiecare profesor bun, isi doreste sa predea in scoli private, acolo unde salariile sunt mai mari decat in scolile de stat. Din acest motiv, profesorii invata si se documenteaza foarte mult, si folosesc metode moderne de predare, astfel incat elevii lor sa inteleaga tot ceea ce li se preda.

Un detaliu important de mentionat, este acela ca scolile de stat au salile de clasa mai mari decat scolile private, iar intr-o sala de clasa spatioasa, incap mai multi elevi. Daca de exemplu, intr-o sala de clasa dintr-o scoala publica, incap 30 de elevi sau chiar mai multi, intr-o sala de clasa dintr-o scoala privata incap de regula in jur de 20 de elevi.

Acesta este un avantaj, pentru ca numarul elevilor fiind mai mic, acestora le poate fi explicat si in particular ceea ce nu au inteles. In schimb, cand sumt mai multi elevi in clasa, profesorii nu le pot explica individual elevilor, pana cand acestia inteleg.

Referitor la mobilierul existent in salile de clasa din scolile private, acesta este nou, si schimbat periodic, astfel incat cei mici sa se simta confortabil in salile de clasa, in timpul orelor de curs.

Tinand cont de cele mentionate in randurile de mai sus, este lesne de inteles de ce o scoala privata, reprezinta o solutie mai buna decat o scoala de stat.

0 Shares
You May Also Like