Uleiul-de-masline-in-gatitul-la-temperaturi-ridicate

Uleiul de masline in gatitul la temperaturi ridicate

0 Shares
0
0
0
Cred ca in acest punct deja cu totii stim ca uleiul de masline este un tip de ulei foarte sanatos. Multi dintre noi il folosim des, sau mai putin des, insa nu neaparat la gatit, ci in salate sau diverse preparate usoare.

Uleiul in gatit, adica folosit pentru prajit diferite preparate este folosit mai rar, mai ales pentru ca multa lume are impresia ca are un punct de ardere mult mai mic decat alte tipuri de ulei. (aici depinde mult si de tipul de ulei de masline folosit). Unii oameni spun ca e chiar periculos sa folosesti ulei de masline, sa prajesti cu ulei de masline.

Adevarul este ca beneficiile uleiului de masline sunt atat de diverse si au un impact atat de mare asupra corpului nostru incat ar trebui sa il folosim cat mai mult, cat mai des, inclusiv in gatit, asa ca aceasta idee, acest mit ca uleiul de masline nu se foloseste la gatit dauneaza mult.

Insa o analiza aratata ca uleiul de masline are un punct de ardere chiar mai mare decat cel al uleiul de floarea soarelui, asadar poate fi folosit in aceeasi maniera. In Suceava gasesti ulei de masline, ai grija sa fii mereu aprovizionat.

Pentru a lamuri lucrurile cu privire la uleiul de masline si gatitul, punctul de ardere a uleiului de masline rafinat este de 246 de grade Celsius, pentru a pune in perspectiva acest numar, uleiul rafinat de floarea soarelui are un punct de ardere de 232 de grade Celsius. Reiese clar ca putem folosi uleiul de masline la gatit.

Problema la care se gandea multa lume era legata de efectul nociv al acizilor grasi, saturati, monosaturati si polinesaturati, mai ales cei cu legaturi duble in uleiul de gatit aflat la temperaturi inalte.

Cel mai sanatos ulei pentru gatit la temperaturi ridicate este uleiul de cocos, deoarece el nu are acizi grasi cu legaturi duble, insa si uleiul de masline, cel extravirgin, de calitate este o alegere foarte buna pentru gatit, inclusiv la temperaturi mari. Nu ezita sa il folosesti!

Selgros Suceava
Produse alimentare si nealimentare
Str. Cernauti nr. 118 Suceava,
720089, RO
Tel: 0230 553 000
Fax 0230 553 199
0 Shares
You May Also Like