Tu ce faci de Craciun?

Tu ce faci de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Tu ce faci de Craciun?Cel mai probabil, aceasta era intrebarea care statea pe buzele tuturor inca de pe la mijlocul lunii Noiembrie pana acum un an. Cu siguranta, fiecare dintre noi ne intrebam prietenii si cunostintele “Tu ce faci de Craciun”, pentru ca doream sa stim cum isi petrece fiecare Craciunul si aceasta mini-vacanta, unde merge fiecare, si apoi care sunt planurile pentru petrecerea de revelion.

Unii alegeau sa isi petreaca acasa Craciunul, in sanul familiei, altii mergeau cu prietenii la munte sau in diferite alte vacante. Copiii mergeau la colindat de Craciun, in ziua de 24 Decembrie, pentru ca adolescentii si adultii sa mearga seara la colindat.

In dimineata zilei de Craciun, sub bradul frumos impodobit cu una – doua saptamani inainte de aceasta sarbatoare, gaseam cu totii in fiecare an, cele mai frumoase si mai interesante cadouri, pe care le asteptam atat de mult timp.

Apoi, mesele tutoror erau pline de bunatati, iar aici ne referim atat la preparatele din porc, cat si la desert, si nu putem sa nu amintim aici cozonacul de casa. Traditia spune ca in casele romanilor, cu ocazia fiecarei sarbatori, cozonacul este prezent pe masa.

Chiar daca in ultimii ani gospodinele au ales sa faca din ce in ce mai rar cozonaci, pentru ca au descoperi deliciosul cozonac Boromir Royal ciocolata, acest tip de desert nu lipsea de pe mesele romanilor.

In afara de cozonac, fiecare familie avea pe masa cele mai bune prajituri, fie ele de casa sau alese de-asemenea tot de la Boromir Market. Turta dulce este un alt desert care desi nu se mai bucura de o popularitate atat de mare precum in perioada copilariei noastre, totusi este un desert pe care il avem cu totii pe masa de sarbatori.

Asadar, exista toate motivele pentru care Craciunul sa fie cea mai apreciata sarbatoare din an, mai ales ca in aceasta data (25 Decembrie), sarbatorim Nasterea Domnului.

Cu toate acestea insa, suntem cu totii constienti de faptul ca in acest an, Craciunul nu va mai fi la fel. Copiii nu vor mai pleca la colindat in dimineata zilei de Ajun, si nu se vor mai intoarce acasa cu plasele pline de dulciuri, sau cu foarte multi banuti castigati. Pentru ei, cu siguranta acesta este un motiv mare de tristete.

Adultii de-asemenea nu vor mai putea sa mearga sa isi colinde prietenii, adolescentii nu isi vor mai putea colinda colegii si profesorii. Pentru ei, acesta este un motiv de tristete, dar cu siguranta nu avem ce sa facem pentru ca nu depinde de noi, si din pacate pandemia ne-a dat tuturor planurile peste cap.

Plus de asta, nu vom mai putea merge nici la cabana la munte, nu vom mai putea merge nici sa ne vizitam rudele si nu vom putea face mare lucru de Craciun. Acesta este cu siguranta un motiv de tristete pentru foarte multe persoane, mai ales pentru cei tineri, care si-ar fi dorit sa profite de aceasta perioada si de aceasta mini-vacanta.

Cu toate acestea insa, acesta poate fi si un motiv de bucurie, dat fiind faptul ca in acest an, fiecare isi va petrece probabil dupa mult timp, sarbatorile in familie. Fiecare va putea sa petreaca timp de calitate in familie.

In plus, cu siguranta romanii vor avea de-asemenea cei mai buni cozonaci pe mese de sarbatori, iar aici ne gandim in primul rand la cel mai delicios cozonac Boromir Royal ciocolata. In plus, de la Boromir Market, fiecare isi poate comanda in afara acestui cozonac, si alte sortimente de cozonac, dar si diferite sortimente de prajituri si nu numai, pentru a avea mesele incarcate de sarbatori, chiar daca fiecare va sta acasa.

0 Shares
You May Also Like