Trei moduri în care un jacuzzi vă poate îmbunătăţi somnul

0 Shares
0
0
0

E posibil ca somnul să fie cel mai subestimat element al unei vieți sănătoase. Oameni perfect sănătoși ar muri dacă ar fi privaţi de somn doar câteva zile. Pentru cei care sunt privaţi de somn cel puțin două nopți pe săptămână, sau pentru cei care dorm suficiente ore, dar nu reușesc să obțină odihna de care corpul lor are nevoie, viața este o continuă stare de epuizare.

Cercetările arată că persoanele cu tulburări de somn suferă de o serie de probleme de sănătate, inclusiv depresie, diabet și boli de inimă.

Specialiștii în somn recomandă o serie de măsuri pentru a îmbunătăți șansele de a dormi, cum ar fi o alimentație adecvată și exerciții fizice, o cameră întunecată fără distrageri și un ritual calmant înainte de culcare.

Iată o metodă dovedită de a vă îmbunătăți somnul: baia într-o cadă cu hidromasaj înainte de culcare. S-a demonstrat că acest lucru facilitează somnul în trei moduri:

Relaxare

Căldura, apa și jeturile de masaj ale unei căzi cu hidromasaj ne relaxează fizic și psihic. O baie liniștitoare într-o cadă cu hidromasaj ne relaxează mușchii și articulațiile și ne permite să uităm de factorii de stres ai zilei. Capacitatea de a pluti elimină presiunea de pe toate părțile corpului nostru, crescând şi mai mult relaxarea înainte de culcare. Scufundați-vă într-o cadă cu hidromasaj, simțiți căldura care se infiltrează în pori și eliminaţi tensiunea. Aveţi grijă doar să nu adormiţi în cada cu hidromasaj.

Experții în somn recomandă să ne limpezim mințile și să eliminăm distragerile, în special telefoanele mobile și alte dispozitive electronice, pentru a ne calma pentru somn. Acesta este un bonus al căzilor cu hidromasaj, în care nu ne putem lua cu noi electronicele.

Căldură

Când adormim, temperatura corpului nostru scade pe măsură ce majoritatea funcțiilor încetinesc sau încetează. Intrarea într-o cadă cu hidromasaj cu 90 de minute înainte de culcare încălzește corpul, care începe să se răcească la ieșire. Pe măsură ce corpul se răcește, acesta intră într-o stare asemănătoare somnului, semnalând creierului că ora de culcare este aproape. Un studiu din Journal of Physiological Anthropological Applied Human Science a constatat că baia în apă caldă cu aproximativ o oră înainte de culcare a determinat participanții să adoarmă mai repede, să se miște mai puțin în timpul somnului și să intre în stări mai profunde de somn REM.

Fără durere, fără insomnie

Este greu să dormi când te doare ceva. Căldura unei căzi cu hidromasaj, jeturile de masaj și efectul de flotabilitate ajută la ameliorarea durerilor, eliminând acidul lactic din mușchi. Imersia într-o cadă cu hidromasaj timp de doar 15 minute cu aproximativ o oră și jumătate înainte de culcare poate atenua durerea care interferează cu poziționarea confortabilă și somnul odihnitor.

Un bonus grozav

Căzile cu hidromasaj ne ajută să dormim mai bine. Dar ne ajută şi să ne trezim. O baie rapidă într-o cadă cu hidromasaj după o noapte odihnitoare trezește inima și ceilalți mușchi. Căldura pătrunzătoare întărește mușchii şi oferă o bună pregătire pentru ziua care urmează.

Oamenii care suferă de insomnii cheltuie o mulțime de bani pe tratamente pentru somn și accesorii. O baie într-o cadă cu hidromasaj este o completare excelentă pentru o saltea fermă, o pernă cu memorie și o mască de somn. Dacă nu credeţi, puteţi încerca! Căteva zile petrecute la un hotel cu jacuzzi in camera in Brasov vă vor convinge de beneficiile incontestabile pentru somn ale unei băi în jacuzzi înainte de culcare.

0 Shares
You May Also Like