Tratamentul eficient al herniei de disc fara interventie chirurgicala la Bio-Ortoclinic

Tratamentul eficient al herniei de disc fara interventie chirurgicala la Bio-Ortoclinic

0 Shares
0
0
0

Hernia de disc este o afectiune comuna care poate provoca dureri severe si disconfort. La Bio-Ortoclinic, suntem specializati in tratarea herniilor de disc fara interventie chirurgicala, oferind pacientilor solutii eficiente pentru ameliorarea simptomelor si recuperarea functionalitatii. In acest articol, vom explora optiunile de tratament non-invaziv pe care le oferim pentru hernia de disc, evidentiind avantajele acestora.

 1. Comprendererea herniei de disc

Pentru a intelege tratamentul herniei de disc fara interventie chirurgicala, este important sa intelegem ce este hernia de disc. Hernia de disc apare atunci cand partea gelatinoasa a discului intervertebral iese in afara structurii sale normale, exercitand presiune asupra nervilor sau maduvei spinarii. Aceasta poate cauza dureri intense in zona afectata si poate provoca senzatii de furnicaturi sau amorteala in membrele inferioare.

 1. Optiuni de tratament non-invaziv la Bio-Ortoclinic

La Bio-Ortoclinic, oferim o varietate de optiuni de tratament hernie de disc fara operatie, adaptate nevoilor individuale ale fiecarui pacient. Acestea includ:

Terapia manuala si mobilizarea spinala

Terapia manuala si mobilizarea spinala sunt tehnici non-invazive utilizate pentru a ameliora durerea si a restabili mobilitatea coloanei vertebrale. Terapeutul utilizeaza tehnici specifice, precum manipularea si mobilizarea articulatiilor si tesuturilor, pentru a elibera presiunea exercitata asupra nervilor si pentru a imbunatati functionalitatea coloanei vertebrale.

Fizioterapie si exercitii terapeutice

Fizioterapia si exercitiile terapeutice joaca un rol crucial in tratamentul herniei de disc fara interventie chirurgicala. Prin intermediul unui program personalizat de exercitii, pacientii isi pot intari muschii din jurul coloanei vertebrale, isi pot imbunatati postura si pot creste flexibilitatea si rezistenta. Fizioterapeutul va ghida pacientul in efectuarea corecta a exercitiilor si va adapta programul in functie de nevoile si progresul individual al pacientului.

Terapia TECAR

Terapia TECAR (Terapie Capacitiva si Rezistiva prin Transfer de Energie) este o optiune de tratament hernie de disc fara operatie avansata pe care o oferim la Bio-Ortoclinic pentru hernia de disc. Aceasta terapie non-invaziva utilizeaza transferul controlat de energie electrica pentru a stimula procesele de vindecare si pentru a reduce inflamatia si durerea in zona afectata. Terapia TECAR este eficienta in ameliorarea simptomelor herniei de disc si in promovarea regenerarii tesuturilor.

III. Beneficiile tratamentului herniei de disc fara interventie chirurgicala

Optarea pentru tratamentul herniei de disc fara interventie chirurgicala aduce o serie de beneficii pentru pacienti. Acestea includ:

 • Evitarea riscurilor si complicatiilor asociate interventiilor chirurgicale.
 • Recuperare mai rapida si revenire la activitatile normale de zi cu zi.
 • Tratarea simptomelor si reducerea durerii fara a afecta structurile sanatoase ale coloanei vertebrale.
 • Personalizarea tratamentului in functie de nevoile individuale ale pacientului.

Concluzie

La Bio-Ortoclinic, suntem dedicati sa oferim pacientilor nostri tratamente eficiente si personalizate pentru hernia de disc fara interventie chirurgicala. Echipa noastra de specialisti colaboreaza pentru a dezvolta un plan de tratament adaptat nevoilor individuale, utilizand tehnici non-invazive precum terapia manuala, fizioterapia si terapia TECAR. Prin intermediul acestor optiuni de tratament, ne straduim sa amelioram durerea si disconfortul cauzate de hernia de disc, permitand pacientilor sa se recupereze si sa traiasca o viata fara restrictii. Pentru a afla mai multe despre tratamentul herniei de disc fara interventie chirurgicala, va invitam sa vizitati site-ul nostru oficial.

De la ce apar durerile de spate?

Durerile de coloana sunt o problema comuna care afecteaza o mare parte a populatiei la un moment dat in viata. Aceste dureri pot varia de la disconfort usor pana la durere intensa si pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Coloana vertebrala este una dintre cele mai importante structuri ale sistemului musculoscheletal, iar durerile de coloana pot fi cauzate de o varietate de factori. In acest articol, vom explora cauzele comune ale durerilor de coloana, modalitatile de diagnosticare si optiunile de gestionare disponibile pentru a reduce simptomele si a restabili functionalitatea.

 

Cauze comune ale durerilor de coloana:

 • Afectiuni ale discului intervertebral: Hernia de disc, proeminenta discului si degenerarea discului sunt afectiuni comune care pot provoca dureri de coloana. Acestea pot fi rezultatul imbatranirii, suprasolicitarii sau leziunilor.
 • Afectiuni articulare: Osteoartrita si artrita reumatoida pot afecta articulatiile coloanei vertebrale si pot provoca inflamatie si dureri cronice.
 • Leziuni si traumatisme: Accidentele de masina, caderile sau alte traumatisme fizice pot provoca leziuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi fracturi sau luxatii, care pot duce la dureri intense.
 • Postura incorecta si efort fizic excesiv: Stilul de viata sedentar si postura incorecta pot exercita presiune suplimentara asupra coloanei vertebrale si pot duce la aparitia durerilor de coloana. De asemenea, efortul fizic excesiv si ridicarea greutatilor pot provoca leziuni si tensiune musculara.
 • Boli sistemice: Unele boli sistemice, precum osteoporoza, pot afecta structura osoasa a coloanei vertebrale si pot cauza dureri de coloana.

Diagnosticarea durerilor de coloana:

Diagnosticarea durerilor de coloana implica evaluarea simptomelor, istoricul medical al pacientului si examinarea fizica. Medicul poate solicita si investigatii suplimentare pentru a confirma diagnosticul si pentru a identifica cauza exacta a durerilor de coloana, cum ar fi radiografiile, tomografia computerizata (CT) sau imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

0 Shares
You May Also Like