Tot ce trebuie sa stii despre incarcarea cu freon a masinii

Tot ce trebuie sa stii despre incarcarea cu freon a masinii

0 Shares
0
0
0

In momentul in care detii o masina second hand, cu siguranta iti doresti ca aceasta sa fie impecabila din toate punctele de vedere, atat estetic cat si tehnic.

Ei bine, dat fiind faptul ca deja temperaturile de afara sunt destul de ridicate, cu siguranta nu iti prea convine sa circuli cu masina atunci cand afara este foarte cald, iar in interiorul masinii este si mai cald.

In aceste conditii, fie vei opta pentru varianta clasica, si anume pentru a circula cu masina care sa aiba ferestrele deschise, fie vei porni aerul conditionat sau clima.

Se poate insa ca in cazul in care masina pe care o detii are cativa ani vechime, sa se fi terminat freonul, astfel ca va trebui sa iti duci masina la service pentru o incarcare freon auto.

Acest lucru este mai mult decat necesar, pentru ca in conditiile in care feronul din masina ta s-a consumat, masina nu mai poate sa iti ofere aer conditionat, sau nu iti mai poate mentine temperatura rece in interiorul masinii.

Ei bine, in cazul in care trebuie sa iti duci masina intr-un service auto pentru a-ti fi incarcata cu freon, cu siguranta primul lucru la care te gandesti, este pretul pe care il ai de platit pentru o asemenea interventie.

De regula, preturile par mici la prima vedere, insa de cele mai multe ori acestea ascund una sau mai multe probleme. Sunt service-uri care incarca doar o mica cantitate cu freon pentru pretul pe care il solicita, fara sa te informeze cu privire la acest aspect.

Sunt in schimb si service-uri auto transparente, adica service-uri auto care te informeaza inca de la inceput care sunt costurile pentru o incarcare cu freon pentru masina ta. Aceste service-uri iti pot spune si cat freon mai are inca masina ta, si de cat freon mai are aceasta nevoie pentru a fi incarcata complet.

De regula insa, freonul trebuie sa fie inlocuit complet, pentru ca doar in acest fel instalatia de climatizare poate sa functioneze mereu la capacitate maxima.

Cu siguranta in conditiile in care iti vei duce masina la un service autorizat, acolo specialistii se vor ocupa de incarcarea cu freon a masinii tale folosind echipamente de cea mai noua generatie.

Un aspect foarte important care trebuie luat in calcul atunci cand ai de gand sa iti duci masina la un asemenea service auto pentru incarcarea cu freon, este acela ca in service-urile autorizate nu vor exista preturi ascunse. Adica ti se va spune din start pretul care te costa pentru ca masina ta sa fie incarcata cu freon astfel incat clima sa functioneze la capacitate maxima.

Asadar, in conditiile in care detii un autoturism second hand, cu siguranta trebuie sa tii cont de nivelul incarcarii cu freon, asta in conditiile in care iti doresti sa circuli cu masina fara probleme, iar in interiorul acesteia sa ai o temperatura ideala pentru condus.

In caz contrar, cel mai probabil vei circula cu geamurile deschise pentru a obtine putin aer rece in masina, insa cu siguranta aceasta solutie nu este indicata.

0 Shares
You May Also Like