Tipuri de remorca auto

Tipuri de remorca auto

0 Shares
0
0
0

Exista situatii in care, este necesar sa transporti anumite lucruri, iar acestea nu incap in masina, iar din acest motiv trebuie sa ai la dispozitie o remorca auto pe care sa o folosesti in acest sens.

Exista diferite tipuri de remorci auto, incepand de la o remorca 750 kg si pana la platformele auto, iar in randurile care urmeaza, vei avea posibilitatea de a descoperi care sunt tipurile de remorci auto. Vei afla in ce situatii sunt acestea utile, iar astfel vei stii ce sa alegi.

  1. Remorca auto usoara

Remorca auto usoara este fara doar si poate, cel mai des intalnit tip de remorca auto, in randul celor care folosesc remorca in interes personal. Aceasta nu are un pret de achizitie mare, si este deosebit de utila atunci cand ai nevoie sa transporti cu ajutorul acesteia diferite cutii, navete, etc., iar spatiul din portbagajul masinii este insuficient.

In plus, poti sa echipezi o asemenea remoraca cu prelata si cadru metalic, sau cu un suport pentru motocicleta, ori cu grilaje metalice de tip cusca.

  1. Remora tip cusca

In momentul in care vine vorba despre acest tip de remorca, trebuie sa stii ca aceasta este ideala atat pentru transportul obiectelor mari cat si pentru transportul obiectelor mici.

O asemenea remorca este dotata cu o susa la spate, prin care poti adauga lucrurile in remorca. Poti transporta fara probleme obiecte de mobilier si alte bunuri precum aparatura electrocasnica, folosind o asemenea remorca.

  1. Remorca auto carosata

Avantajul unei asemenea remorci auto este acela ca poate fi folosita in diferite activitati, dupa bunul plac. Acesta este cel mai des intalnit tip de remorca auto, si de regula nu depaseste 750 de kilograme. Din acest motiv, o asemenea remorca nu are neaparat nevoie de un sistem de franare.

Daca insa alegi o remorca carosata care are o greutate mai mare decat cea mentionata anterior, atunci este necesar ca remorca sa aiba sistem de franare.

  1. Remorca comerciala

O asemenea remorca dupa cum si numele da de inteles, este ideala pentru comercianti. Cei care transporta articole de vestimentatie, accesorii si alte produse, au nevoie de o asemenea remorca; care poate veni din fabrica cu rafturi speciale pentru depozitarea si transportul bunurilor.

  1. Remorca pentru transportul auto (platforma)

De-asemenea, dupa cum si numele lasa sa se inteleaga, o asemenea platforma se foloseste pentru transportul autoturismelor. Platformele auto sunt dotate cu rampe rabatabile necesare pentru a urca si pentri a da jos masina de pe platforma.

Mai trebuie mentionat ca aceste platforme suporta greutati foarte mari, si sunt echipate cu troliu, pentru a putea urca masinile defecte pe platforma.

  1. Remorca basculabila

Remorca basculabila este utilizata pentru a transporta materiale de constructii. Acest tip de remorca are in dotare un sistem hidraulic necesar pentru bascularea incarcaturii.

  1. Remorca pentru motociclete

Acest tip de remorca este ideal pentru a transporta motocilete si are suprafata plata, dar are in dotare o rampa rabatabila pentru urcarea si coborarea motocicletei.

  1. Remorca off – road

Aceasta este asemanatoare remorcii cu forma de carcasa, si are sasiul proiectat cu scopul de a sustine o greutate mare. Acest tip de remorca are suspensii foarte bune si bare puternice. De obicei, o asemenea remorca este mai ridicata de la sol si este dotata cu cauciucuri speciale pentru terenuri accidentate.

 

0 Shares
You May Also Like