Tipuri de administrare a unui bloc

Tipuri de administrare a unui bloc

1 Shares
0
0
1

Cei care locuiesc la casa, fie ca vorbim despre familiile care au locuinta in mediul rural, sau ca vorbim despre cei care locuiesc in mediul urban, nu au prea multe motive de ingrijorare in ceea ce privestea administrarea gospodariei.

In aceste cazuri, fie barbatul care este capul familiei, fie femeia daca este o fire puternica si ambitioasa, se pot ocupa de buna administrare a gospodariei, fie pot face o echipa minunata impreuna, pentru a avea o gospodarie de vis.

Lucrurile nu stau insa la fel de simplu pentru cei care locuiesc in mediul urban, mai exact la bloc, pentru ca administrarea unui bloc poate sa fie o misiune destul de complicata.

Sunt anumite blocuri in mai toate orasele tarii, care sunt administrate de catre persoane care fie nu au pregatirea necesara pentru a se putea ocupa de acest aspect, fie nu sunt la curent cu cele mai noi actualizari ale legislatiei.

Ei bine, din fericire pentru cei care locuiesc la bloc, au inceput in ultimii ani sa apara pe piata, tot felul de companii care presteaza servicii de administrare blocuri, iar aceste companii le pot fi de mare ajutor celor care locuiesc in astfel de imobile.

O companie de top de pe piata, care activeaza in acest domeniu, si care este renumita pentru administrarea cu success a blocurilor, se va ocupa de mai multe aspecte extrem de importante.

In primul rand, expertii care activeaza in cadrul unei astfel de companii, trebuie sa administreze blocul extraordinar de bine din punct de vedere financiar.

Printre sarcinile pe care le au de indeplinit specialistii in acest caz, ar fi intocmirea unor liste lunare care privesc plata pentru intretinerii, conforma cu reglementarile legale in vigoare. O alta sarcina ar fi aceea de a intocmi si de a depune la administratia financiara de care apartine asociatia de proprietari declaratiile fiscal necesare.

Cu siguranta sunt in fiecare bloc persoane care intarzie cu plata facturilor, iar cei care se ocupa de acest aspect vor intocmi liste cu persoanele penalizate.

Tot in ceea ce priveste administratia financiara a unui imobil, firmele de specialitate vor oferi si servicii de casierie.

Ei bine, administrarea unui imobil nu se face doar din punct de vedere financiar, ci si din punct de vedere tehnic, insa in acest caz, firmele care administreaza blocuri au specialist in administrarea tehnica a imobilelor.

In aceasta situatie se impune cumpararea materialelor necesare pentru anumite reparatii, se efectueaza mici reparatii in cazul in care situatia cere asta, plus ca specialistii din acest domeniu, vor mai efectua o multime de alte actiuni care se incadreaza in administrarea tehnica a unui bloc.

O firma de success care administreaza un bloc, trebuie sa presteze chiar si servicii de curatenie , astfel ca trebuie sa aiba personal angajat care sa se ocupe de maturatul scarilor de bloc si de spalatul acestora, deasemenea trebuie spalate usile de la intrarea in scara de bloc, trebuie spalata balustrade, mai trebuie sters praful, plus o multime de alte activitati specific.

Asadar, nu este atat de usor precum pare sa administrezi un bloc, de aceea ar trebui ca toti cei care locuiesc la bloc, sa ceara ajutorul specialistilor.

 

1 Shares
You May Also Like