Țigara electronica, plusuri și minusuri

Țigara electronica, plusuri și minusuri

0 Shares
0
0
0

Tigara electronica a devenit un real succes in ultimii ani, multi fumatori alegand sa renunte la tutunul clasic pentru a vapa. Decizia acestor fumatori nu este una rea, ba din contra. Per total, tigara electronica vine la pachet cu o multime de beneficii in detrimentul tigarii din tutun: nu miroase urat, nu contine mii de substante cancerigene, poate sa fie folosita fara probleme aproape oriunde si ofera o varietate mare de arome.

Asta nu inseamna ca este in totalitate sigura pentru organism. Da, este mai sigura decat tutunul clasic, insa are si o multime de dezavantaje:

  • Poate sa duca la probleme cu plamanii si cu inima. Riscurile sunt inzecit mai mici decat in cazul tigarilor din tutun, dar exista. Tocmai de aceea, cei care aleg sa vapeze este bine sa isi dozeze foarte corect lichidul si sa nu exagereze. Un consum moderat este cel mai indicat.
  • Contine nicotina. Este un motiv pentru care tigarile electronice sunt populare. Nicotina este substanta care duce la dependenta, iar faptul ca in lichidul tigarii electronice exista aceasta substanta face trecerea de la tutun la acest nou mod de a fuma mult mai usoara. Dependenta nu este niciodata un avantaj, asadar, continutul de nicotina nu este nici el avantajos.
  • Rata de succes a celor care doresc sa se lase de tigari cu tigara electornica este destul de mica. Este adevarat ca majoritatea celor care incearca tigara electronica ajung sa vapeze in loc de a fuma. Numarul celor care s-au lasat definitiv insa, optand pentru e-tigara doar ca punct intermediar, este destul de mic. Pentru renuntare trebuie multa ambitie.
  • Nu se stie totul despre efectele tigarii electronice. Acest nou mod de a fuma a aparut in urma cu 15 ani. Este o perioada in care nu s-a putut calcula cu exactitate efectul pe termen lung si foarte lung. Este adevarat ca s-a ajuns la concluzia ca tigara electronica este mai sanatoasa decat cea din tutun, insa nu este nimic aprobat de organizatiile de sanatate.

Concluzionand, tigara electronica este o solutie buna daca este privita ca alternativa. Daca este privita ca un simplu mod de distractie de catre cei care doresc sa incerce ceva nou, nu este chiar atat de buna. Cel mai indicat pentru oricine este sa evite orice tip de viciu, iar aici este inclusa si aceasta tigara.

0 Shares
You May Also Like