Sunt cosmeticele BIO de incredere sau nu?

0 Shares
0
0
0

Desi sunt folosite intens de catre foarte multe femei din intreaga lume, produsele cosmetice pot ascunde ingrediente suficient de daunatoare pentru ten, dar si pentru frumusete in general, incat sa existe nevoia unei alternative sanatoase. Iar produsele cosmetice BIO au aparut exact ca un raspuns pentru aceasta nevoie atat de clara a femeilor.

Stiind insa cat de periculoase pot fi unele produse cosmetice obisnuite, aparitia unor semne de intrebare chiar si atunci cand vine vorba despre cosmeticele BIO era absolut inevitabila.

Drept urmare, exista inca multe persoane care se intreaba daca produsele cosmetice BIO sunt de incredere sau nu. Pe aceasta tema ne-am propus sa discutam si noi in acest articol.

Tot ce ar trebui sa stii despre cosmeticele BIO

Este foarte important de precizat faptul ca aceste cosmetice bio pot fi folosite in cazul tuturor tipurilor de ten. Iar asta deoarece contin numai ingrediente naturale precum emolienti naturali, diferite extracte, surfactanti naturali, coloranti naturali dar si alte ingrediente naturale mai mult sau mai putin cunoscute.

Pentru ca un produs sa primeasca eticheta de BIO, acesta nu numai ca trebuie sa fie realizat doar din ingrediente naturale, ci si procesul de productie trebuie sa fie cat mai natural. Pana si ambalajul produselor BIO ar trebui sa fie realizate numai din materiale biodegradabile.

Diferenta dintre cosmeticele BIO si cosmeticele naturale

Cosmeticele BIO nu ar trebui confundate cu cosmeticele naturale. Iar asta deoarece intre acestea exista o diferenta destul de mare. In timp ce pentru cosmeticele BIO se impune ca minim 95% dintre ingrediente sa fie naturale, in cazul cosmeticelor naturale limita impusa este de doar 15%.

Drept urmare, cosmeticele naturale s-ar putea dovedi a fi la fel de daunatoare precum cosmeticele obisnuite.

Cosmeticele naturale au un termen de valabilitate mult mai mare decat cosmeticele BIO, ceea ce indica prezenta unor conservanti chimici in compozitia acestora.

Valabilitatea cosmeticelor BIO

Pentru ca in compozitia lor nu se regasesc ingrediente chimice precum conservantii, cosmeticele BIO nu pot avea un termen de valabilitate foarte mare. Mai exact, aceasta este de aproximativ 6 luni, deoarece atat permit conservantii de origine vegetala. De asemenea, conditiile pentru pastrarea cosmeticelor BIO sunt mai stricte si ar trebui resprectate cu precizie.

In timp ce apar tot mai multe studii care arata faptul ca produsele cosmetice obisnuite (de la sapun, sampon sau gel de dus la diferite creme sau produse pentru machiaj) au un impact negativ asupra sanatatii si frumusetii noastre, cosmetice BIO se dovedesc a fi mult mai prietenoase si deloc daunatoare.

Pe ambalajul cosmeticelor BIO trebuie inscriptionate clar ingredientele folosite pentru obtinerea produsului respectiv, transparenta fiind una dintre cerintele autoritatilor care ofera statutul de produs BIO.

Piata de produse BIO s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, iar cosmeticele BIO sunt de asemenea tot mai numeroase. Exista produse BIO pentru ingrijire (gel de dus, sampon, sapun, balsam de par, exfoliant, diferite masti, deodorant, lotiuni, creme samd) dar si pentru make-up (rimel, fond de ten, ruj, tus, farduri, corectoare samd). Practic, exista alternative sanatoase si sigure pentru orice produs cosmetic care contine ingrediente chimice.

Intra pe BioBoom.ro pentru a descoperi o gama diversificata de cosmetice BIO sanatoase pe care le poti folosi zilnic fara a exista teama ca vor aparea unele efecte negative.

0 Shares
You May Also Like