Sucul de Aloe vera este bun pentru IBS?

0 Shares
0
0
0

IBS este o afectiune cronica care afecteaza sistemul digestiv. Poate provoca oameni dureri abdominale si balonare, flatulenta excesiva, diaree si constipatie. Simptomele experimentate si gravitatea lor pot varia considerabil de la o persoana la alta. Nu este clar ce provoaca IBS.

Unii oameni au sugerat recent ca, consumul de suc de Aloe vera ar putea ajuta la tratarea sindromului de colon iritabil (SII), iar de atunci numarul persoanelor care cumpara plante de aloe vera pentru a obtine din acestea suc de Aloe vera a crescut considerabil.

Ce este sucul de Aloe vera?

Extractele din plante de Aloe vera sunt utilizate pe scara larga in medicina alternativa si se crede ca au o serie de beneficii cosmetice si pentru sanatate. Aloe vera se crede ca are multe beneficii pentru sanatatea pielii. In mod traditional, frunzele de Aloe vera erau folosite pentru tratarea ranilor sau arsurilor.

Acum este obisnuit ca oamenii sa extraga gelul din frunze si sa-l foloseasca pentru a trata afectiunile pielii, cum ar fi dermatita, sau in hidratante si sapunuri.

Gelul de Aloe Vera este, de asemenea, un ingredient in pasta de dinti datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antibacteriene. Aloe vera se poate transforma intr-un suc folosind partea verde a frunzei. Acest suc poate actiona ca un laxativ si poate fi utilizat pentru a trata constipatia sau diareea.

Suc de aloe vera si IBS

Aloe vera este considerat a fi util pentru tratarea unora dintre simptomele asociate cu IBS, cum ar fi constipatia si diareea. Proprietatile antiinflamatorii ale Aloe vera pot ajuta la reducerea inflamatiei gastro-intestinale, ceea ce poate contribui la simptomele IBS.

Persoanele cu IBS isi gestioneaza de obicei simptomele prin schimbari ale stilului de viata, mai degraba decat prin medicamente. Aceste modificari pot include adoptarea unei diete cu niveluri ridicate de fibre sau excluderea alimentelor care declanseaza simptome, cel mai frecvent printr-o dieta scazuta FODMAP. FODMAP-urile sunt un tip de carbohidrati greu de digerat pentru organism.

Cu toate acestea, nu este clar daca o dieta oficiala scazuta FODMAP ar include Aloe vera in acest stadiu, iar utilizarea acesteia este controversata din mai multe motive. Foarte putine studii au fost efectuate pentru a determina eficacitatea Aloe vera in tratarea simptomelor IBS.

Primul studiu randomizat, controlat de Aloe Vera ca un tratament pentru IBS a avut loc in 2006. Oamenii cu IBS au fost fie administrat suplimente de Aloe vera sau un placebo, timp de 3 luni. Cercetatorii nu au gasit niciun beneficiu al suplimentarii cu Aloe vera in tratamentul simptomelor IBS.

Un studiu mai recent, care a implicat 110 participanti cu IBS, s-a concentrat pe calitatea vietii. Cercetatorii nu au putut din nou sa gaseasca o diferenta semnificativa intre Aloe vera si o substanta placebo pentru reducerea simptomelor IBS.

Un studiu efectuat in 2013 a constatat ca Aloe vera a avut un impact pozitiv asupra reducerii durerii abdominale si flatulentei la persoanele cu IBS.

Cu toate acestea, acest studiu nu a avut un grup de control, ceea ce inseamna ca nu a fost posibil sa se stabileasca daca simptomele s-au imbunatatit ca rezultat direct al Aloe vera. Simptomele pot fi imbunatatite in mod natural in timp sau ca parte a unui efect placebo.

In prezent lipsesc dovezi care sustin utilizarea Aloe vera pentru a trata simptomele IBS. Ar fi necesare studii mai controlate randomizate de inalta calitate pentru a determina orice beneficii pe care le poate avea Aloe vera pentru persoanele cu IBS.

In concluzie se poate spune ca sucul de aloe vera poate ajuta la ameliorarea simptomelor IBS, dar sunt necesare mai multe cercetari empirice pentru a sustine aceste afirmatii. In prezent, exista un nivel insuficient de dovezi care sa sugereze ca persoanele cu IBS ar trebui sa bea suc de Aloe Vera pentru a justifica riscul de reactii adverse.

0 Shares
You May Also Like