Smartphone-urile pentru jocuri chiar fac asta!

Smartphone-urile pentru jocuri chiar fac asta!

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile pentru jocuri găsesc din ce în ce mai mulți cumpărători. Dispozitivele promit o mulțime de performanță și ar trebui să inspire jucătorii. Utilizatorii ar trebui să acorde o atenție deosebită la două lucruri atunci când cumpără.

A fost doar o chestiune de timp până când producătorii de smartphone-uri s-au repezit la această nișă: la fel ca în cazul laptopurilor de jocuri, modelele de telefoane mobile cu caracteristici speciale și design futurist ar trebui să atragă și jucătorii. Dar ce pot face aceste telefoane – și cine are nevoie de ele?

Smartphone-urile pentru jocuri sunt telefoane mobile special concepute pentru jocuri în mișcare, Și piața pentru aceasta este mare: potrivit unui studiu, smartphone-urile au înlocuit între timp PC-ul ca fiind cea mai populară platformă de jocuri.

Smartphone-urile pentru jocuri pot face mult mai bine

Telefonul mobil ca platformă de jocuri oferă multe avantaje: toată lumea are unul, este întotdeauna cu tine – și aceste aplicații funcționează pe fiecare telefon mobil.

De regulă, toate aplicațiile de jocuri din magazinele de aplicații oficiale au funcționat pe toate smartphone-urile actualizate în mod rezonabil. Nu există condiții prealabile, de exemplu pentru procesor.

Atunci de ce un telefon de jocuri? Producătorii încearcă să-și legitimeze smartphone-urile de jocuri cu caracteristici speciale care ar trebui să facă jocurile mai ușoare sau pur și simplu mai bune.

De exemplu, există producătorul Razer, cunoscut pentru laptopuri și accesorii pentru PC, care tocmai a dat un succesor primului său smartphone de jocuri. Razer Phone 2 are un ecran cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Acest lucru ar trebui să facă experiența de joc mai lină. În practică, însă, caracteristica este utilizată rar de software. La fel ca predecesorul său, dispozitivul obține puncte cu o baterie deosebit de mare, cu o capacitate de 4000 mAh.

Protecția împotriva prafului și a stropilor (IP67), precum și tehnologia de răcire a camerei de vapori adoptate de la laptopuri reprezintă îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său. În plus, Razer Phone 2 are opt gigaocteți de memorie RAM, care este disponibilă în prezent doar la puține smartphone-uri.

Mulți producători aduc smartphone-uri de jocuri pe piață

Lansarea telefonului ROG înseamnă „Republic of Gamers” și este o marcă pentru hardware pentru jocuri realizată de producătorul taiwanez. Este deosebit de vizibil la exterior: cu multe unghiuri obtuze în design și un logo viu colorat pe spate, amintește de laptopurile pentru jocuri.

De asemenea, are porturi USB-C suplimentare pe lateral. Pe de o parte, telefonul mobil poate fi încărcat mai ușor dacă este ținut orizontal. Pe de altă parte, accesoriile pot fi conectate la acesta, cum ar fi un răcitor extern, pentru o rezistență sporită și pentru a nu fi necesar să ajungi cu el frecvent la un service de reparații telefoane din diverse motive.

Huawei subliniază performanța procesorului în legătură cu așa-numitul „GPU Turbo”, care este disponibil în prezent doar pentru câteva jocuri.

Afișajul mare de 6,3 inci, 4 GB RAM și 64 GB stocare internă, durata de viață foarte bună a bateriei și funcția de încărcare rapidă USB-C fac Honor Play interesant pentru jucători, dar nu este un model de joc special. Însă cumpărătorii obțin un smartphone mid-range bine echipat la un preț atractiv.

Atunci când cumperi un smartphone, ar trebui să acorzi o atenție deosebită câtorva caracteristici dacă dorești să joci și cu dispozitivul: procesorul joacă cel mai important rol în performanță.

Samsung, Huawei și Apple își produc propriile cipuri pentru smartphone-urile lor de top. Alți producători folosesc adesea Snapdragon 845 de la Qualcomm în dispozitivele lor de top.

 

0 Shares
You May Also Like