Sfaturi utile pentru decorarea unui brad de Craciun

Sfaturi utile pentru decorarea unui brad de Craciun

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de decorarea copacului, avem toate ritualurile si micile noastre obiceiuri. Dar exista cateva reguli grozave de stiut pentru a crea un brad cald si elegant. Sfaturile noastre pentru decorarea pomului de Craciun!

Sunt persoane carora le place sa faca din decorarea bradului un moment de familie in care tineri si batrani iau parte impreuna. Copiii supraincarcand ramurile inferioare, cel mai mare reusind sa instaleze steaua in partea de sus. Si apoi sunt obsedantii care refac aceeasi decoratie in fiecare an. Sau decoratori carora le place sa schimbe tema in mod regulat. Cand vine vorba de pomi de Craciun, cu totii avem obiceiurile si traditiile noastre. Cu toate acestea, exista cateva reguli mari de urmat. Nu pentru a-l face un copac standard, fara personalitate, ci pur si simplu pentru a-l imbunatati.

Sfaturi pentru decorarea pomului de Craciun

Dimensiunea copacului ar trebui sa fie proportionala cu dimensiunea camerei pentru a evita sa te simti coplesit sau, dimpotriva, sa o faci prea mica.

  • Alege locatia potrivita

In timpul sarbatorilor, bradul este piesa decorativa care da tonul. De fapt, brazii sunt cei mai cautati in preajma Craciunului si exista chiar statistici brazi de Craciun care se vand in fiecare an. Prin urmare, alege un copac in concordanta cu dimensiunile interiorului tau si ofera-i locul pe care il merita, pe cat posibil. De asemenea, nu ezita sa iti schimbi obiceiurile punandu-l in alt loc decat in ​​sufragerie. In hol sau langa o scara, de exemplu. Asigura-te doar ca exista suficient spatiu in jurul piciorului pentru cadouri!

  • Sorteaza decoratiunile

Nu trebuie sa agati intreaga cutie de decoratiuni de Craciun in copac. De ce nu faci o sortare si rotesti decoratiunile de la an la an? Cel mai eficient mod de a obtine un rezultat armonios este sa definesti o tema, poate fi o idee sau o culoare. S-ar putea sa preferi sa ramai in traditie sau sa alegi o tema diferita in fiecare an.

  • Limiteaza-te la doua culori

Daca te indepartezi de bradul clasic multicolor, prefera sa te limitezi la doua culori. De exemplu, fuchsia si auriu, alb si transparent, albastru metalic si argintiu, sau chiar verde inchis si aramiu. Vezi o singura nuanta, pentru o versiune monocroma care este intotdeauna foarte sic: auriu, cupru, argintiu. Pe de alta parte, te poti distra cu texturile, alternand mat, lucios, catifelat, strasuri.

  • Agata globurile de Craciun

Agata globurile de Craciun la capatul ramurii, astfel incat sa fie clar vizibile. Dar nici prea mult. Asigura-te ca ramurile nu se vor indoi prea repede pe masura ce se usuca si ca cel mai mic curent nu provoaca caderi sau rupturi.

Necunoscand diferenta dintre specii

Pentru a usura decorarea, alege un copac cu niveluri regulate de ramuri, dar nu il selecta doar  pe baza siluetei sale. Exista diferite specii. Ace de Nobilis (care se distinge prin frunzisul sau verde-albastrui) nu cad si bradul da un miros foarte bun. Nici acele de la Nordmann (favoritul romanilor de cativa ani) nu cad, dar copacul nu miroase nimic. In ceea ce priveste molidul, miroase foarte bine, dar are dezavantajul de a-si pierde acele.

0 Shares
You May Also Like