Sfaturi pentru depozitarea fructelor si legumelor

Sfaturi pentru depozitarea fructelor si legumelor

0 Shares
0
0
0

O mare varietate de cutii sau lazi fructe si legume din plastic sunt utilizate pentru depozitarea si transportul in siguranta al acestora cu scopul de a le pastra prospetimea si calitatea. Aceste cutii sunt de cele mai multe ori utilizate chiar pe camp sau in locurile din care se recolteaza fructele si legumele pentru a fi transportate direct spre punctele de vanzare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, cutiile, respectiv lazile de fructe si legume trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte obligatorii – acestea trebuie sa fie robuste, dar in acelasi timp usoare ca greutate si usor de curatat pentru pastrarea unei igiene corespunzatoare. Atat fructelor, cat si legumelor trebuie sa li se permita sa respire, adica sa aiba ventilatia necesara in timpul depozitarii sau al transportarii, iar pentru acest lucru va recomandam gama de cutii perforate care fac posibil acest lucru.

In functie de cantitatea pe care o aveti de depozitat sau transportat exista mai multe categorii de lazi pentru astfel de produse. Pentru a depozita sau transporta un volum considerabil sau o incarcatura mai mare de fructe sau legume exista containere din plastic speciale pentru a fi transportate cu ajutorul transportoarelor. Structura robusta a acestora este benefica nu numai pentru depozitare, ci si pentru automatizarea procesului de manipulare si conditionare a fructelor si legumelor recoltate. Pentru transportul unor cantitati medii sau mici, majoritatea cutiilor din plastic pe care vi le punem la dispozitie sunt pliabile si flexibile pentru a avea posibilitatea ca in acelasi timp sa beneficiati si de mai mult spatiu atunci cand sunt goale. Pe langa avantajul spatiului si al posibilitatii de a transporta sau depozita cantitati considerabile de fructe si legume, utilizarea acestor cutii din plastic ajuta si la reducerea costurilor si la optimizarea procesului de transport in sine.

Cutiile si lazile pentru fructe si legume sunt fabricate din materiale rezistente, de inalta calitate, pentru ca rezistenta lor sa fie una potrivita sarcinilor grele cu care sunt incarcate. Totodata, in fabricarea lor se tine seama de durabilitatea ridicata in timp pentru ca acestea sa poata fi refolosite ori de cate ori este nevoie in vederea unor cheltuieli financiare scazute de-a lungul timpului.

Pe langa faptul ca acestea pot fi utilizate direct la locul recoltarii, structura lor rezistenta, dar si dimensiunile pe care le au sunt potrivite pentru utilizarea pe benzile de transport sau cu ajutorul masinilor specializate in transportul produselor alimentare.

In acest fel, in domeniul logistic, cutiile si lazile din plastic devin mijlocul ideal pentru depozitarea si transportul marfurilor, respectiv al fructelor si legumelor. Economice si in acelasi timp rezistente, acestea permit utilizatorilor sa pastreze intacta integritatea continuturilor, iar in acest fel costurile productiei sa nu fie afectate de diverse accidente care pot aparea in procesul de manipulare in vederea transportarii. Cel mai mare avantaj al acestora ramane faptul ca pot fi utilizate in medii diferite si in diverse circumstante fara a exista pericolul de a intampina obstacole de neinlaurat. In plus, aceasta solutie reprezinta si garantia longevitatii, respectului si protejarii mediului inconjurator.

0 Shares
You May Also Like