Sfarsitul casetelor de siguranta ca forma de depozitare bancara

Sfarsitul casetelor de siguranta ca forma de depozitare bancara

0 Shares
0
0
0

La 1 aprilie 2015, banca Chase din Statele Unite a sfatuit clientii care inchiriau casete de siguranta de la ei, ca ar exista unele schimbari in politicile lor. De interes deosebit este urmatoarea conditie:

“Continutul cutiei: Declarati ca sunteti de acord sa nu pastrati niciun fel de numerar sau alte monede, decat cele care au o valoare colectiva.” Pentru navete stivuibile plastic, acceseaza SchoellerAllibert.com.

Interesant. La urma urmei, banii lichizi si metalele pretioase sunt depozite traditionale de bogatie. De ce nu sunt acceptate? Dupa cum vor sti cititorii acestei publicatii, lumea bancara, din ce in ce mai mult, ii impinge pe oameni sa-si puna averea in numerar, iar banii lor in banci, sunt sub forma de depozite. In acest efort, ei sunt asistati de multe guverne ale lumii, care sporesc rapid nivelul legislatiei care controleaza ceea ce li se permite sa faca cu propria avere.

Multi oameni care observa aceste politici, fac tot ce pot pentru a iesi cat mai mult posibil din sistemul bancar, in ciuda faptului ca sistemul bancar este esential pentru majoritatea tipurilor de tranzactii economice.

Asa cum am afirmat anterior, credem ca forma existenta a monedei de hartie si monedele din metal, vor fi eliminate si inlocuite cu unele electronice, care vor fi controlate in totalitate de banci. (Tranzactiile directe intre parti private se vor incheia.)

Dupa terminarea acestui proces, vor aparea confiscari. Din nou, acestea vor fi puse in aplicare de banci. Dar, pentru a maximiza suma care va fi luata, va fi necesara fortarea oamenilor sa renunte la alte forme de depozitare a averilor si in depozite bancare. Privita in aceasta lumina, restrangerea aparent arbitrara a numerarului si a metalelor pretioase in casetele de siguranta are sens.

In cazul in care o banca efectueaza o confiscare pe conturi, orice ar fi in casetele de siguranta ar ramane in siguranta. Si chiar si intr-o confiscare, bancile ar fi reticente in a ataca casetele de siguranta, deoarece ar trebui:
a) sa le forteze/sa le deschida
b) sa se ocupe intr-un fel de continutul nemonetar al cutiilor, cum ar fi documentatia si arta. Pentru a face acest lucru ar expune flagrant bancile ca plasmuitori (presupunand ca furtul depozitelor nu ar fi atins deja acest scop).

Cashing In (incasarea).

Si astfel, este perfect de inteles sa le dam detinatorilor de safebox-uri un ragaz pentru a-si scoate banii si metalele pretioase. In viitor, ne putem astepta sa vedem tot mai multe masuri luate de catre banci si guverne pentru a obliga oamenii sa renunte la celelalte forme de depozitare a averilor, intr-o masura cat mai mare posibila, pentru a le gestiona ele si pentru a-i constrange sa faca depozite bancare, la care bancile sa aiba bineinteles acces neingradit.

Din punctul nostru de vedere, aceasta nu este o alegere viabila, iar aceste politici bancare nu sunt corecte. Daca se va reusi implementarea cu succes a acestor masuri, ramane insa de vazut.

0 Shares
You May Also Like