Piscina-oaza de relaxare la indemana

0 Shares
0
0
0

Rutina si stressul unei zile obisnuite au pus tot mai mult amprenta asupra societatii. Odata cu cresterea nivelului de trai s-a facut resimtita si cresterea nivelului de stress, oboseala si lipsa permanenta de timp pentru activitati dinafara cotidianului.

Asteptam week-end -ul sa ne relaxam , asteptam concediul sa evadam si realizam ca timpul pentru tot este limitat,toate planurile fiind la nivel de imaginatie si proiectie pentru mult asteptatul concediu! Si totusi omitem cateva posibilitati pe care le avem la indemana si care desi par planuri marete si costisitoare adevarul este altul.

Tot mai multi proprietari de case aleg sa faca o investitie pe termen lung si cu beneficii pe mai multe planuri. Amenajarea unei piscine la tine acasa ar putea fi solutia ideala pentru peterecerea putinului timp liber de calitate.

Costurile initiale variaza in functie de preferinte insa in timp se dovedeste a fi o investitie potrivita fara pierderi ulterioare. In principal spatiul amenajat foloseste familiei , prietenilor iar ulterior in cazul unei evaluari a casei in vederea vanzarii pretul va fi altul.

Aparitia noilor tehnologii de fabricare a piscinelor presupune o cercetare initiala a ofertelor in functie de buget si preferinte.

In general lumea se sperie de costurile amenajarii unei piscine considerand asta un lux. Nimic mai gresit luand in considerare ca preturile difera si nu este o investitie pe termen scurt.

Costul initial al amenajarii unei piscine precum si al produselor pentru piscine nu ar trebui sa reprezinte un real motiv de ingrijorare intrucat exista pe piata un spectru larg de modele si variante.

Studiile au aratat ca pentru un buget mai mic este recomandata constructia unei piscina de forma dreptunghiulara unde consumul de materiale va fi mai redus in comparatie cu alte forme. Un alt criteriu este amplasarea piscinei, preturile fiind diferite intre piscinele supraterane si piscinele subterane.

Dupa stabilirea modelului si amplasamentului se trece la alegerea materialelor de constructie: panouri metalice, beton sau fibra de sticla. In cazul piscinelor interioare trebuie avut in vedere costul destul de ridicat in comparatie cu o piscina exterioara datorita dotarilor pe care aceasta trebuie sa le detina. In cazul piscinelor ingropate se poate lua in calcul constructia acestora din beton sau panouri metalice, insa in cazul piscinelor supraterane optiunile sunt limitate datorita necesitatii executarii acestora din panouri ranforsate pentru rezistenta la presiunea apei.

In general piscina ingropata este cea care ne-o dorim cu totii , mult mai durabila in timp care insa necesita constructie de la zero si preturi mai ridicate. Piscina supraterana ramanae varianta mai putin costisitoare si destul de accesibila avand in vedere costurile de constructie si intretinere.

In cazul in care se opteaza pentru o piscina de interior trebuie avut in vedere ca este cea mai costisitoare alegere dar pe de alta parte si cea mai avantajoasa intrucat te poti bucura de ea in orice moment al anului nu doar in sezon.

O varianta nu foarte costisitoare este alegerea unei piscine gonflabile, o solutie destul de accesibila oricarui buget si totodata varainata usoara de amplasare , montare/ demonatre si intretinere. Totusi nu au o durata mare de viata, fiind necesara inlocuirea dupa cativa ani.

Costurilor initiale de investitie li se adauga si costurile anuale de intretinere.  Acestea difera in functie de dimensiune , pozitionare si complexitatea echipamentelor existente dar sunt operatiuni necesare. O piscina mai costisitoare este si mai greu de intretinut.

Astfel se poate face un calcul estimativ al produselor pentru piscine pentru un sezon in vederea stabilirii costurilor anuale de intretinere in urma actiunilor obligatorii  zilnice, saptamanale si la sfarsit de sezon.

Pe piata exista o gama variata de produse care vin in ajutorul  planificarii bugetului anual de intretinere. Intretinerea piscinei nu tine doar de aspectul acesteia cat de normele de igiena pentru mentinerea sanatatii. Numeroasele bacterii si ciuperci care se dezvolta in mediul umed pot cauza o sumedenie de boli si afectiuni neplacute unele chiar periculoase.

Costurile de intretinere ale unei piscine variaza si ele in functie de dimensiune, sisteme de filtrare si substante folosite pentru dezinfectarea apei. Intretinerea piscinei este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a evita probleme de sanatate care pot interveni. Trebuie respectati toti pasii necesari pentru intretinere, curatare sau inlocuire a apei.

Cum ar fi sa-ti petreci vacanta la tine acasa? Nimic mai simplu decat sa acorzi putin timp unui studiu al pietei si sa stabilesti exact ce doresti

Nimic nu se compara cu bucururia confortului la tine acasa alaturi de familie si prieteni!

0 Shares
You May Also Like