Parerea strainilor despre simbolurile traditionale romanesti si popularitatea acestora

Parerea strainilor despre simbolurile traditionale romanesti si popularitatea acestora

0 Shares
0
0
0

Fie ca este vorba despre ii sau despre rochii cu imprimeuri traditionale, Iiana.ro este locul perfect unde le puteti gasi pe toate. Datorita iei avem in prezent rochiile traditionale superbe si reinterpretate cu motive specifice poporului roman, care sunt apreciate la scara larga in intreaga lume.

Yves Sain Laurent a fost un deschizator de drumuri in sensul acesta pentru ca el s-a indragostit de ie inca de la inceput de cand a vazut pictura lui Matisse. Designerul a spus: “O bluza romaneasca nu apartine nici unei perioade istorice. Toate hainele taranesti sunt transmise de la un secol la altul fara a pierde stilul. “.

Didier Grumbach, decan al Institutului de moda din Paris, a declarat Yves Saint Laurent a fost inspirat de ceea ce iubea cel mai mult, iar modelele purtau fuste si coafuri inspirate de cele purtate de femei din satele romanesti.

Un alt mare designer care s-a inspirat in bluza romaneasca este Oscar De La Renta. El nu a rezistat formei vaporoase de bluza si el a introdus in colectia sa de haute couture in 2000 ia. Creatiile de asemenea, inspirate de costumele populare romanesti ale lui Oscar de la Renta pentru primavara anului 2008 au fost, de asemenea, un mare succes.

A fost o colectie unica, inspirata de picturile cu tarani, dar plina de noblete datorita bogatia de motive, atentia acordata detaliilor, materiale naturale realizate manual. Toate tehnicile au fost inspirate din aceste practici ancestrale ale poporului roman.

Ambele: bluza si fusta de lana, costumul taranilor romani a devenit surse de inspiratie pentru Jean Paul Gaultier, copilul de aur al modei. A adus un omagiu bluzei traditionale romanesti in prezentarile sale de moda din 2006. Broderia, armonia si culoarea au facut aceasta bucata de imbracaminte o arta. Designerul Emilio Pucci a evaluat bluza la valoarea justa, iar criticii de moda au aplaudat colectia sa in 2011.

Bluza romaneasca de inspiratie a fost gasita in colectia de primavara-vara a lui Tom Ford in 2012. El a marturisit intr-un interviu publicat in revista „Vogue“, ca a luat modelul de la Yves Saint Laurent, care, in schimb, a fost inspirat de una dintre picturile lui Matisse. O creatie a lui Tom Ford, inspirata de bluza romaneasca din regiunea Sibiu, a aparut in editia americana a revistei “Vogue” in martie 2012, purtata pe coperta de faimoasa cantareata Adele.

Cea mai faimoasa casa de moda Dolce & Gabbana a prezentat, in timpul festivalului “Fashion Week 2012/2013”, costume de mireasa traditionale de la Maramures, Oas si Bucovina. In plus, unele dintre cele mai frumoase motive romanesti au fost prezentate tot acolo. Carolina Herrera a reinterpretat, de asemenea, piesele de imbracaminte populare in tara noastra in 2013. Colectia este una dintre ultimele colectii importante, care a subliniat ia si a fost pusa in scena de Isabel Marant, pentru sezonul primavara / vara 2013. Bluzele cu insertii pretioase lucrate in materiale translucide au fost remarcabile, iar preturile lor incep de la cateva sute de euro.

Asa a inceput de fapt povestea internationala a motivelor traditionale romanesti care se regasesc astazi pe rochii traditionale reinterpretate.

0 Shares
You May Also Like