Ochelari pentru snowboard si schi

0 Shares
0
0
0

Persoanele pasionate de sporturile de iarna, cu siguranta abia asteapta prima zapada pentru a merge pe partie. Ei bine, acestia au nevoie de echipament adecvat, astfel ca pe langa costumul de schi, mai trebuie sa poarte si manusi, casca si ochelari de schi.

Ei bine, alegerea unei perechi de ochelari pentru schi cu siguranta nu reprezinta cea mai facila misiune, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta putin pe marginea acestui subiect.

Asadar, o pereche de ochelari Uvex poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru toti cei care au nevoie de o pereche de ochelari pentru schi sau snowbowboard.

O pereche de astfel de ochelari trebuie achizitionata din timp, pentru ca amatorii sporturilor de iarna sa nu fie presati de timp atunci cand trebuie sa isi aleaga perechea de ochelari ideala.

Apoi, trebuie precizat faptul ca din punct de vedere al lentilelor, exista diferite tipuri de ochelari pentru snowboard si schi. Exista ochelari cu lentile S0, care sunt ideali pentru a fi purtati pe timpul noptii, si care permit patrunderea luminii in proportie de 80% – 100%.

Apoi exista lentilele S1, care permit ca lumina sa patrunda in proportie de 43% 80%, si care se pot folosi pe vreme de ceata sau ninsoare. Exista deasemenea lentilele S2, care sunt ideale pentru conditii meteo mixte, si care permit trecerea luminii in proportie de 18% – 43%.

Lentilele S3 permit trecerea luminii intre 8% si 18%, si se folosesc atunci cand zilele sunt insorite, in timp ce pentru zilele cu soare foarte puternic sunt recomandate lentilele S4, care nu permit ca lumina sa patrunda mai mult de 8%.

Dupa cum se poate vedea, in functie de conditiile meteo se poate opta pentru un tip sau altul de lentile. Partea buna este aceea ca se pot gasi pe piata si ochelari pentru snowboard si schi, care au lentile interschimbabile, adica permit schimbarea lentilelor.

Acestia sunt fara doar si poate cei mai indicati ochelari, pentru ca in functie de conditiile meteo, amatorii sporturilor de iarna isi pot schimba lentilele.

Deasemenea, toti cei care se afla in cautarea unor ochelari pentru schi sau snowboard ar trebui sa isi indrepte atentia spre ochelarii care asigura o protectie cat mai buna impotriva razelor ultra violet.

UVA si UVB reprezinta cele mai importante filtre in ceea ce priveste razele ultra violet, asa ca ochelarii care se incadreaza intr-una din aceste doua categorii pot reprezenta o optiune foarte buna pentru amatorii sporturilor de iarna.

Exista deasemenea persoane care poarta ochelari de vedere, si care au in acelasi timp nevoie si de o pereche de ochelari pentru schi sau snowboard. Ei bine, pentru aceste persoane varianta ideala o reprezinta o pereche de ochelari speciali numiti OTG (over the glasses).

Un alt detaliu de care trebuie sa tina cont amatorii sporturilor de iarna este acela ca siguranta conteaza cel mai mult, motiv pentru care ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre o pereche de ochelari pentru snowboard si schi, prevazuti cu lentile din policarbonat.

0 Shares
You May Also Like