Motive pentru a cumpara pungi reutilizabile

Motive pentru a cumpara pungi reutilizabile

0 Shares
0
0
0

Cand te pregatesti sa parasesti magazinul alimentar , o intrebare frecventa este daca vrei punga. Noi iti recomanam sa cumperi pungile din materiale reciclabile pe care le poti reutiliza, de la  https://neopack.ro/.

Indiferent de modul in care raspunzi, probabil ai motivele tale. Poate intentionati sa reciclati sau sa reutilizati acea punga de hartie, sau poate utilizati acele pungi de cumparaturi din plastic pentru a arunca gunoiul. Poate crezi ca alegerea ta, fie ca este vorba de hartie sau plastic, este optiunea mai ecologica. Dar, in realitate, oricare ai alege intre hartie si plastic, indiferent de intentiile tale, tot alegi „gresit” – pentru ca exista o optiune mai buna: o punga alimentara reutilizabila .

O idee tot mai des intalnita este aceea de a aduce propriile pungi de acasa. Desi costa ceva mai mult, exista multe avantaje ale pungilor refolosibile, in special atunci cand vine vorba de reducerea poluarii generate de pungile din plastic si a efectelor plasticului asupra mediului.

Exista o serie de motive pentru care pungile din plastic sunt nocive pentru mediu. De la productia lor pana la faptul ca nu sunt reciclate si ajungand pana la tendinta lor de a fi aruncate in depozitele de deseuri, toate aceste aspecte fac ca pungile din plastic sa fie de evitat. Pungile de plastic normale se descompun foarte greu.

Pungile de hartie evita unele dintre capcanele pungilor de plastic, deoarece pungile de hartie pot fi reciclate si dureaza mai putin timp pentru a se descompune daca nu ajung in depozit. Chiar si asa, pungile de hartie sunt facute fie din copaci, care sunt importanti pentru conservare, fie din material reciclat, ceea ce necesita multa energie.

Acestea sunt cateva motive generale pentru a utiliza pungi refolosibile mai degraba decat pungi de hartie sau pungi de plastic, dar sa aruncam o privire la unele dintre avantajele mai specifice ale pungilor refolosibile, impactul negativ al poluarii generate de pungile din plastic si alte cateva motive care te vor face sa iti cumperi propria punga reutilizabila.

Conservi resursele

Desi par mici si usoare, pungile de plastic au o amprenta de mediu mult mai mare decat va puteti imagina, incepand cu energia necesara pentru a le produce. Doisprezece milioane de barili de petrol sunt utilizati pentru fabricarea pungilor de plastic consumate in Statele Unite in fiecare an, potrivit Waste Management Northwest. La o scara mai mica, conform SPREP.org , ati putea conduce o masina o mila pentru aceeasi cantitate de benzina necesara pentru fabricarea a 14 pungi de plastic.

Scaderea poluarii

Efectele plasticului asupra mediului pot fi devastatoare. Produsele din plastic, cum ar fi pungile de plastic, pot lua intre 15 si 1.000 de ani pentru a se descompune si asta presupunand ca chiar se descompun intr-un depozit de deseuri in loc sa se descompuna sau sa pluteasca in canale. Din cele 100 de miliarde de pungi de cumparaturi din plastic pe care americanii le folosesc in fiecare an, doar aproximativ 1 la suta sunt reciclate, astfel incat poluarea este imensa.

0 Shares
You May Also Like