Maramuresul dincolo de traditii

Maramuresul dincolo de traditii

0 Shares
0
0
0

Mereu când ne gândim la Maramureș, ne apar în minte tradițiile, peisajele superbe, mâncarea tradițională și oamenii în port popular. Ne amintim de iernile cu zăpadă până la streașină și de plimbările cu săniile trase de cai. Ne amintim de Maramueșul istoric, cu Cimitirul Vesel și cu Memorialul durerii, dar în orice formă ne vine în minte, îl percepem ca un tărâm pașnic, de relaxare și de încântare a simțurilor. Nu asociem Maramureșul cu activități pline de adrenalină și de agitație.

Însă chiar și în Maramureșul calm și liniștit ne putem bucura de astfel de activități. Haideți să vedem care sunt acestea:

  1. Schi și snowboard

În județ sunt cel puțin 5 pârtii de schi și snowboard în 4 locații. Sunt pârtiile SuperSki și Icoana de la Cavnic, prima având o rețea de pârtii de 6,5 km lungime totală, cu porțiuni disponibile și în extrasezon, datorită instalațiilor de zăpadă artificială. Unele porțiuni sunt schiabile chiar și noaptea, datorită dotării cu noctură. Urcarea este asigurată de un sistem combinat de telescaun și teleschi.

Apoi sunt pârtiile de la Șuior, cu o lungime totală de 3,6 km, pe întreaga lungime dispunând de instalații pentru zăpadă artificială și nocturna funcționând pe o porțiune de 1,5 km. Urcarea se face cu telescaun cu capacitatea de 1200 persoane/oră, care deservește toate variantele de coborâre.

Mai sunt pârtiile de la Izvoare, cu o lungime mai scurtă, dar perfectă pentru începători, dar cu un peisaj superb

Nu în ultimul rând, sunt pârtiile de la Borșa, cu o lungime cumulată a pârtiilor de aproape 13 km (la finalizarea amenajării pârtiei olimpice). Momentan, doar o parte din cei aproape 3 km din pârtia olimpică este amenajată și este practicabilă, însă cu un grad ridicat de dificultate.

  1. Ture de munte cu bicicleta

Sunt mulți pasionați de bicicletă și de turele prin munți în județ, motiv pentru care sunt și foarte multe trasee amenajate și multe altele sunt știute doar de cei care organizează astfel de ture. Însă pe aceștia îi găsiți ușor și vă garantează trasee superbe, cu peisaje care îți taie respirația.

  1. Zboruri cu parapanta

La fel ca și în cazul turelor cu bicicleta, sunt multe locații din care poate decola cu parapanta, însă cel mai bine ar fi să se apeleze la piloții experimentați din zonă, care cunosc toate primejdiile care pot apărea.

Așadar, am expus aici doar câteva dintre activitățile purtătoare de adrenalină cu care ne putem delecta în Maramureș, fiind și multe altele care sunt cunoscute în detaliu de către practicanți. Așadar, Maramureșul este și altfel decât blând și liniștit.

0 Shares
You May Also Like