Laptop sau PC?

Laptop sau PC?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care trebuie sa isi aleaga echipamentul pentru acasa, foarte multe persoane se intreaba daca ar fi mai indicat sa isi indrepte atentia catre un PC, sau daca ar fi mai bine sa isi cumpere un laptop.

Ei bine, in mod evident fiecare persoana va trebui sa isi cunoasca foarte bine bugetul, va trebui sa isi cunoasca nevoile, si nu in ultimul rand va trebui sa tina cont de preferintele pe care le are, pentru a face cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

De exemplu gammerii, cu siguranta isi vor alege un calculator, pentru ca acesta este mult mai indicat pentru gamming decat un laptop. Mai mult decat atat, aceasta categorie de utilizatori prefera mai mult ca sigur un PC in defavoarea unui laptop.

In schimb, atunci cand discutam despre utilizatorii care folosesc in scopuri normale) daca le putem numi asa) calculatorul, atunci lucrurile se schimba.

Pot sa existe persoane care sa fi ramas fidele calculatoarelor, si care oricand sa isi aleaga un PC in defavoarea unui laptop, iar aceasta alegere poate sa fie una cat se poate de logica, pentru ca fiecare persoana are gusturile sale, iar gusturile nu se discuta.

Exista insa si persoane care atunci cand trebuie sa isi aleaga echipamentul pentru acasa, aleg sa se orienteze din diferite motive spre laptopuri, asa ca acesti utilizatori isi vor alege fie un laptop second hand, fie un laptop refurbished, fie un laptop nou.

Spre un laptop second hand isi va indrepta atentia acea categorie de utilizatori, care nu au foarte mari asteptari de la laptop, si care urmeaza sa foloseasca echipamentul destul de putin timp.

Pentru utilizatorii care isi cumpara un laptop pentru a viziona filme sau pentru a asculta muzica, in mod evident nu se merita investitia in achizitionarea unui echipament foarte scump.

Acei utilizatori care au asteptari ceva mai mari de la echipament, mai mult ca sigur isi vor indrepta atentia fie spre un echipament refurbished, fie spre un laptop nou.

De ce? Pentru ca daca acesti utilizatori vor folosi de exemplu laptopul in interes profesional, pentru a lucra de acasa, un laptop second hand de generatie mai veche nu va putea sa faca fata cu succes cerintelor.

In schimb, un laptop refurbished, tinand cont de faptul ca este un laptop care a ajuns inapoi pe mana producatorului, si a suferit un proces de imbunatatire, si a fost supus mai multor teste, poate reprezenta o solutie foarte avantajoasa.

Plus de asta, un laptop refurbished este mai ieftin decat un laptop nou, asa ca utilizatorii sunt indreptatiti sa spere ca alegerea unui astfel de laptop este una corecta.

Exista insa si utilizatori de laptopuri, care atunci cand vine vorba despre alegerea unui asemenea echipament, isi vor indrepta atentia spre un laptop nou, nu neaparat pentru ca au nevoie de un astfel de produs, ci pentru ca nu le surade ideea de a folosi un echipament care a mai fost utilizat inainte.

Pana la urma insa, nu acest aspect ar trebui sa conteze, ci modul in care laptopul se comporta atunci cand este utilizat.

0 Shares
You May Also Like