La cine apelezi pentru transportul unui decedat?

La cine apelezi pentru transportul unui decedat?

0 Shares
0
0
0

Viata este foarte imprevizibila, asa ca nu stim niciodata cand ne putem gasi sfarsitul plecand undeva departe de casa.

Ei bine, cei care pleaca undeva departe de casa, fie ca sunt in tara sau ca sunt in strainatate, si patesc cine stie ce iar din acest motiv isi gasesc sfarsitul, cu siguranta lasa in urma lor familii indurerate.

Aceste familii indurerate nu doar ca trebuie sa se pregateasca acasa pentru inmormantare, ci trebuie sa gaseasca si cele mai bune solutii pentru transportul persoanei decedate, pentru ca aceasta sa fie ingropata in localitate in care isi are resedinta.

Partea si mai neplacuta este aceea ca in anul 2018 nu se mai procedeaza la fel ca si in trecut, atunci cand oricine detinea o Dacia combi, sau o masina combi putea sa rabateze bancheta din spate si sa transporte decedatul.

Acum nu se mai risca nimeni sa faca asemenea lucruri, asa ca familiile indurerate trebuie sa gaseasca firme care sa ofere servicii de transport decedati, pentru a-si duce persoana decedata acasa sau la capela, pentru a fi inmormantata.

Ei bine, cum in tot raul exista si un bine, cu siguranta fiecare familie poate sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a-si transporta persoanele decedate departe de casa, pentru ca pe piata exista mai multe firme care ofera servicii de transport decedati.

Exista firme care ofera servicii de transport funerar intern, astfel ca aceste firme transporta doar decedatii de pe teritoriul Romaniei, insa exista si firme care ofera servicii de transport funerar international.

Acest serviciu de transport decedati pe teritoriul tarii noastre se realizeaza cu masini speciale care sunt dotate corespunzator pentru a transporta decedatii.

Este insa foarte important de mentionat faptul ca pentru transportul decedatilor pe teritoriul tarii este nevoie de certificatul de deces, si de certificatul de imbalsamare, dar si de adeverinta DSP (sanepid).

De obicei, firmele care se ocupa de transportul decedatilor cunosc durerea care este in sufletul familiilor indoliate, asa ca se ocupa de intocmirea intregii documentatii, astfel incat sa poata sa fie indeplinite toate conditiile legale pentru ca decedatul sa poata sa fie transportat.

Aceste firme asigura atat transportul persoanelor decedate cat si transportul persoanelor insotitoare.

Ei bine, dupa cum am mai spus, firmele care se ocupa de transportul decedatilor asigura si servicii de transport funerar international, iar acest serviciu este supus unei importante serii de acorduri internationale si de reglementari.

Pentru ca decedatul sa poata sa fie transportat, este nevoie ca acesta sa fie asezat intr-un sicriu din zinc sigilat, iar apoi sa fie transportat in sicriul de transport din lemn.

Deasemenea, pentru transportul decedatului din strainatate este nevoie de intocmirea documentatiei pentru repatriere decedati, iar aici trebuiesc urmatoarele documente: certificat de deces, certificat de imbalsamare, pasaport mortuar si nu in ultimul rand, certificat care atesta sigilarea sicriului.

Asadar, cu siguranta momentul pierderii unei persoane dragi este unul plin de durere si agitatie, insa firmele care se ocupa de repatrierea decedatilor pot veni in ajutorul familiilor indoliate, cu cele mai bune servicii pe care le pot oferi.

0 Shares
You May Also Like