Iti doresti o casa inteligenta? Iata avantajele si dezavantajele automatizarii locuintei tale

Iti doresti o casa inteligenta? Iata avantajele si dezavantajele automatizarii locuintei tale

0 Shares
0
0
0

Iti doresti o casa inteligenta? Iata avantajele si dezavantajele automatizarii locuintei taleAutomatizarea locuintei si conceptul de „casa conectata sau inteligenta” sunt din ce in ce mai integrate. Numarul de locuinte echipate cu sisteme de automatizare a locuintei a fost estimat in 2015 intre 100 si 200 de milioane in intreaga lume.

Dar nu toata lumea este bine informata despre ceea ce inseamna automatizarea casei. Este cu adevarat utila? Iata o prezentare a principalelor avantaje ale automatizarii locuintei tale.

Ce inseamna mai exact automatizarea unei locuinte?

Luminile care se aprind cand apune soarele. Incalzire pe care nici nu trebuie sa o programezi, dar care se adapteaza stilului tau de viata.

Perdelele care se deschid automat cand se face ziua. Automatizarea unei locuinte este un termen general care acopera toate aplicatiile tehnologice care iti fac casa mai inteligenta.

Multe aplicatii de automatizare a casei pot fi controlate de la distanta cu ajutorul smartphone-ului.

Avantajele automatizarii locuintei tale

  • Mai mult confort datorita automatizarii casnice

Automatizarea locuintei tale iti creste considerabil confortul vietii. Iti permite sa faci cu usurinta diverse lucruri fara sa te ridici de pe scaun, cum ar fi inchiderea obloanelor sau pornirea radioului.

Acesta este cu siguranta un avantaj pentru persoanele in varsta care si-au pierdut mobilitatea si care, prin urmare, pot trai mai mult acasa.

  • Mai mult control asupra casei tale datorita automatizarii casnice

Automatizarea locuintei iti permite sa iti controlezi mai bine casa si chiar sa controlezi echipamentele de la distanta, prin intermediul smartphone-ului. Ai uitat sa opresti lumina din sufragerie?

O poti face folosind telefonul smartphone. Sau cu ajutorul automatizarii casei ramai informat cu privire la clima din casa ta: temperatura sau umiditatea aerului sunt intr-adevar afisate pe smartphone-ul tau. In acest fel, ramai in contact constant cu casa ta, chiar si atunci cand nu esti prezent fizic.

  • Economisesti energie si bani cu automatizarea casei

Un alt avantaj al automatizarii casei este ca permite economii semnificative. De exemplu, poti opri toate aparatele electrice simultan si poti reduce consumul ascuns. Sau nu pornesti masina de spalat decat dupa trecerea la tariful de noapte.

Prin urmare, sistemul de automatiza trebuie sa devina mai inteligent si mai comunicativ pentru a-si reduce consumul.

Aceasta implica automatizarea rulourilor, incalzirea, vizualizarea consumului total de energie electrica, instalarea detectoarelor de deschidere a ferestrelor capabile sa intrerupa incalzirea, crearea utilizarii sistemelor (incalzire, iluminat), posibilitatea de a reduce temperatura camerelor, de a o regla in timpul absentei tale sau de a porni anumite echipamente cand lipsesti.

  • Mai multa siguranta a bunurilor si a persoanelor

Pe langa faptul ca automatizarea casei iti ofera un confort optim, te insoteste in viata de zi cu zi si prezinta un real avantaj in ceea ce priveste securitatea casei tale.

Cu toate acestea, automatizarea casei nu este aceeasi pentru toata lumea. Acesta este motivul pentru care, inainte de a instala un sistem de automatizare a casei, este esential sa iti pui anumite intrebari, sa iti identifici in mod clar asteptarile si sa fii insotit de un profesionist de la Salus Controls care te va putea sprijini in tot ce ai nevoie si iti va oferi  cele mai potrivite solutii.

0 Shares
You May Also Like