Intrebari frecvente despre aur

Intrebari frecvente despre aur

0 Shares
0
0
0

Aurul este unul dintre cele mai pretioase metale dintre toate cele existente, si este fara doar si poate, cel mai popular metal pretios. Cu totii iubim acest metal, si in mod special bijuteriile care pot fi create din aur, si pe care le puteti amaneta sau vinde caselor de amanet bijuterii, pentru a obtine sume importante de bani atunci cand nu gasiti o alta sursa de a face rapid rost de bani. De-asemenea, cei interesati, pot cumpara bijuterii din aur de la casele de amanet bijuterii, care dispun de diferite bijuterii din aur.

De precizat este faptul ca atat cei care cumpara frecvent cat si cei care vand bijuterii din aur, au cateva intrebari despre acest metal. Vom discuta in continuare despre acest subiect si vom vedea care sunt cele mai frecvente intrebari despre aur si despre bijuterii din aur.

Se pateaza aurul?

Da – aurul se poate pata. Bijuteriile realizate din aur legal, care este de 10K, 12K, 14K si 18K se pot ternici, dar deoarece este un metal solid si nu o acoperire de aur, poate fi lustruit pentru a restabili luciul sau original. Cu cat valoarea karatului este mai mare, cu atat este mai putin probabil ca piesa sa se taca.

Este neobisnuit ca o bijuterie de 14K sau 18K sa se teneasca. Deoarece aurul este aliat sau combinat cu alte metale pentru a-l face mai puternic, cum ar fi argintul, cuprul, nichelul si zincul, aceste alte metale determina aurul sa se teneasca. Bijuteriile se pot distruge din cauza mai multor factori precum parfumul, transpiratia, sapunul, substantele chimice si chimia corpului.

Ce inseamna placat cu aur?

In timpul procesului de placare cu aur, se aplica un strat subtire de aur pe o bucata de metal mai putin costisitoare, de obicei cupru sau argint. Standardele industriei impun ca intre 15 si 0,25 mil. Aurul sa se aplice in timpul procesului de placare. Placarea cu aur tinde sa se distruga si sa se debuteze din metalul sau de baza si nu este considerata la fel de rezistenta ca si obiectele care sunt aur pur sau pline de aur.

Ce inseamna plin de aur?

Articolele pline de aur sunt cele care au avut un strat de aur de 10k (sau mai mare) legat mecanic la un metal de baza. Stratul de aur trebuie sa reprezinte minimum 1/20 din greutatea totala a piesei. Astfel de articole sunt marcate ca fiind „umplute cu aur”, impreuna cu finetea de karat a aurului utilizat pentru umplere, cum ar fi 10k, 14K etc.

Ce este tonul de aur?

O bijuterie sau un accesoriu descris ca „ton de aur” nu are aur real in ea. Este culoarea aurului, dar aceasta este dimensiunea asemanarii sale cu aurul real. Orice arata ca aur, de ex. un creion, sau o folie de hartie sau o bucata stralucitoare de metal de culoare aurie pot fi descrise ca „ton de aur”.

Este karat sau carat?

Un karat desemneaza cat este de aur pur intr-o bijuterie. Cu cat numarul de karate este mai mare, cu atat procentul de aur este mai mare in bijuterii. Aurul este aliat, sau combinat, cu alte metale pentru a face este mai puternic pentru utilizarea in bijuterii. Cea mai mare valoare de karat este de 24, deci 24K este 100% aur pur. Un karat este o greutate de masurare folosita pentru diamante.

0 Shares
You May Also Like