Informații despre ce presupune organizarea unei înmormântări

Informații despre ce presupune organizarea unei înmormântări

0 Shares
0
0
0

Dacă este pentru prima dată când te confrunți cu ideea de a te ocupa de organizarea unei înmormântări a cuiva drag ție, cu siguranță simți că ești de-a dreptul depășit de situație. Prin urmare, încearcă să te liniștești și să vezi care sunt pașii care trebuie urmați în continuare.

Firma de pompe funebre

Pentru că este imposibil să te ocupi singur de toate aspectele, pe care de altfel nici nu le cunoști prea bine, este important să iei legătura cu o firmă de pompe funebre profesionistă care îți va oferi tot ajutorul de care ai nevoie. Optează pentru unul dintre multele pachete funerare pe care aceștia le pun la dispoziția clienților, și totul va fi mult mai simplu.

Ia legătura cu preotul

Printre primele decizii pe care trebuie să le iei acum se află și faptul că trebuie să iei legătura cu preotul parohiei din care făcea parte persoana care a încetat din viață, pentru a stabili cu acesta ziua și ora înmormântării, dar și zilele și orele în care se vor citi stîlpii. De la Biserică se vor primi, contra cost, sfeșnic, cărbune, tămâie, lumânări, toiag, icoană și candelă.

Pregătirea trupului persoanei decedate

De asemenea, reprezentanții firmei de pompe funebre se vor ocupa de pregătirea trupului persoanei decedate. Acesta va fi spălat cu apă curată, va fi îmbrăcat cu haine noi și curate, după care va fi așezat într-unul din acele sicrie pentru care ai optat atunci când ai apelat la agenția de servicii funerare.

Partea birocratică a unei înmormântări

Nu trebuie neglijată nici partea birocratică a unei înmormântări, deoarece înhumarea celui decedat nu este permisă fără rezolvarea acesteia. Astfel, trebuie să se obțină certificatul de deces, iar de această parte se pot ocupa tot reprezentanții firmei de pompe funebre, care știu exact ce trebuie să cuprindă dosarul cu actele necesare, dar și unde să se prezinte pentru eliberarea lui.

Atenție însă, la înregistrarea decesului este nevoie de prezența unei rude de gradul I, care se va legitima cu actul de identitate.

Lasă-ți timpul necesar să îți iei rămas bun

De regulă, toate pregătirile pentru o înmormântare trebuie să fie încheiate în decurs de trei zile. Și, dacă stai și te gândești bine, parcă nu este timp suficient să le rezolvi pe toate, plus că mai ai nevoie și de timpul necesar pentru a-ți lua rămas bun așa cum se cuvine.

Aici intervine ajutorul fantastic pe care ți-l oferă o firmă de pompe funebre profesionistă, care va prelua multe dintre obligațiile care îți reveneau ție sau celorlalți membri ai familiei, făcând lucrurile mult mai simple.

Lasă-ți timpul necesar pentru a jeli și a a-ți plânge durerea, și lasă în seama profesioniștilor tot ce înseamnă partea de legislație, birocrație, obiceiuri, tradiții și cutume religioase.

0 Shares
You May Also Like