Incaltamintea copiilor si problemele picioarelor

Incaltamintea copiilor si problemele picioarelor

0 Shares
0
0
0

Unii parinti considera ca pantofii sunt necesari pentru a oferi sprijin in dezvoltarea musculaturii si a structurii osoase a picioarelor unui copil si pentru a preveni problemle viitoare legate de mers. Cu toate acestea, in mod normal, picioarele copilului se dezvolta singure, fara a necesita incaltamine speciala, ci doar incaltamintea potrivita ca marime.

Cand cumparam pantofi unui copil?

Daca micutul tau nu merge inca, nu trebuie sa poarte pantofi. Daca tocmai a inceput sa mearga, pantofii vor ajuta la prevenirea ranilor accidentale. Pantofii cu suport pentru glezna nu ofera neaparat sprijin mai bun decat cei fara suport, insa, ar putea fi de folos pentru simplu fapt ca se fixeaza mai bine pe piciorus.

Picioarele copilului se schimba rapid pe masura ce el creste. Pana la 18 luni, picioarele lui vor creste in medie o jumatate de dimensiune la fiecare trei luni. De indata ce copilul a implinit trei ani, picioarele lui vor creste cu un numar in fiecare an.

Cum se aleg pantofii potriviti pentru un copil

Pantofii cumparati pentru un copil trebuie sa fie moi, potriviti ca marime si confortabili. Ei au rolul de a proteja piciorusele micutului, de a oferi aderenta pe suprafetele netede si de a asigura mersul confortabil pe diferite tipuri de suprafete (trotuar, pietris, nisip, etc). Pantofii Amethyst sunt foarte potriviti pentru un copil care a inceput sa mearga, ei intrunind toate caracteristicile necesare.

Cand alegeti o pereche de pantofi pentru un copil trebuie sa fiti atenti la urmatoarele aspecte:

  • pantoful trebuie sa fie masura potrivita astfel incat sa nu permita alunecarea piciorului pe lungime sau pe latime;
  • trebuie sa existe un spatiu adecvat pentru degete – aproximativ 1.25 cm intre cel mai lung deget de la picior si varful pantofului in timp ce copilul sta in picioare.
  • trebuie sa existe un spatiu de 5 mm intre marginea pantofului si toate degetele de la picioare.

Picioarele plate la copii

Talpa unui picior normal dezvoltat are un arc, numit arc medial sau curbura talpii. El este format din oase, muschi si ligamente. In primii doi ani, picioarele copilului tau vor parea mai plate decat cele ale unui adult, fiind perfect normale.

Pe masura ce copilul incepe sa stapaneasca mersul, ligamentele si muschii se intaresc, iar tampoanele de garsime din zona arcului nu vor mai fi atat de vizibile. Pana la varsta de aproximativ sase ani, copilul ar trebui sa aiba curbura talpii normal dezvoltata la ambele picioare, fara a fi nevoie de incaltaminte speciala.

Daca el semnaleaza, insa, dureri de picioare sau picioarele par sa ii ingreuneze mersul nedezvoltandu-se normal, se recomanda sa luati legatura cu medicul pediatru.

Picioarele care se intorc spre interior

Multi copii umbla cu unul sau ambele picioare intoarse spre interior. Este important sa va prezentati la medicul pediatru daca picioarele lui sunt rigide, interiorizarea este severa, acest lucru nu se imbunatateste odata cu varsta sau ii afecteaza dezvoltarea picioarelor.

Picioarele care se intorc spre exterior

Foarte rar, micutii merg cu picioarele intoarse spre afara. In cele mai multe cazuri, postura se echilibreaza de la sine pe masura ce copilul creste. Consultati un medic pediatru daca exteriorizarea este severa, ii afecteaza dezvolatrea picioarelor sau provoaca durere.

0 Shares
You May Also Like