Importanta tehnologiei in vietile noastre

0 Shares
0
0
0

Mobilitate, oras, acasa, sanatate, sport, ecrane…toate acestea pot fi intr-o masura sau alta subiect de interes pentru un blog despre tehnologie, pentru ca aceasta si-a facut intrarea in toate sectoarele vietii noastre. Iata cateva dintre cele mai noi tendinte in materie de tehnologie care influenteaza viata de zi cu zi.

Vocea este necesara

Prezentat pentru prima data la CES, Google si-a prezentat asistenta Google Home. Amazon nu mai este singur pe aceasta piata, desi inca mai domina cu cele 5.000 de creiere mobilizate pentru a-si asigura dezvoltarea. Utilizarea comenzii vocale devine larg raspandita.

Acum, aceasta caracteristica este prezenta, de exemplu, pe PC-uri HP sau JBL. Chinezii nu se lasa nici ei: Alibaba a venit cu Tmall Genie, difuzorul sau conectat. Fiecare dintre ele incearca sa propuna cea mai frumoasa oferta de servicii si obiecte conectate. Lupta este lansata!

Dupa bunastarea conectata, sanatatea

Multe intreprinderi noi au investit in acest sector. Mai multe tipuri de produse suficient de interesante ilustreaza aceasta tendinta; de exemplu, Siren, un ciorap pentru diabetici sau Hip’Air, un airbag pentru a proteja soldurile fracturate de o recidiva.

Economia de argint devine digitala

Populatia imbatraneste, dar este din ce in ce mai conectata. Prin urmare, au aparut multe sisteme pentru a asigura teleprezenta printre seniori si a-i pune in legatura cu familiile lor.

In ceea ce priveste produsele, CareClever a introdus Cutii, un robot insotitor care se plimba liber in jurul casei pentru a observa ce se intampla cu varstnicii. Si Domalys a lansat Aladin, o lampa inteligenta care detecteaza caderea.

Casa devine o lume deschisa

CES a evidentiat compatibilitatea totala care exista intre diferitele branduri. Acesta este sfarsitul sistemelor proprietare. Toate obiectele trebuie sa comunice intre ele. Legrand a preluat conducerea in dezvaluirea programului de interoperabilitate “Works with Legrand” din Las Vegas.

Autoturismul accelereaza

Valeo a facut o impresie puternica cu cele unsprezece masini autonome si electrice care ruleaza intr-un spatiu din fata centrului de expozitii North Plaza.

Un spectacol de forta care se bazeaza pe munca mai multor echipe de dezvoltare din intreaga lume. Acum vorbim mai putin despre tehnologie si mai mult despre marketing. Mai multe masini-concepute au fost prezentate, precum masina livratoare de pizza e-Palette a Toyota.

Scuterele electrice vin din urma cu avant

Ford a incheiat un parteneriat cu OjO Electric care a lansat o serie de sase scutere cu baterii. Un proiect de scooter pliabil este, de asemenea, revolutionar.

Sportul cauta expertiza

In acest domeniu, ofertele sunt din ce in ce mai sofisticate: castile Run Free Bio permit calaretului sa verifice oscilatia corpului sau pentru a vedea daca acesta este pozitionat in mod optim, iar costumele de piele electronica ale Xenoma detecteaza, prin intermediul senzorilor, o multitudine de informatii despre corpul in miscare.

Realitatea virtuala mobila

Castile wireless sunt in sfarsit pe piata si nu mai este necesar sa inserati un smartphone in Google Daydream pentru ca acesta sa functioneze. In ceea ce priveste HTC, aceasta a dublat rezolutia imaginilor in noua sa casca.

Ecranele cresc

Ecranele 8K, 10K, 12K fac spectacol astazi. Dar adevaratele vedete ale spectacolului sunt The Wall, un televizor gigant de 146 inci prezentat de Samsung si televizorul LG Oled, care se infasoara intr-un trunchi.

Dronele se specializeaza

Intr-o piata dominata de chinezii DJI, dronele de experti dedicate unor utilizari specifice sunt in plina floare. Fifish este rezistent la apa si filme sub apa. PowerDolphin poate ajuta pescuitul. O drona autonoma de supraveghere se reincarca inainte de a-si relua misiunea.

0 Shares
You May Also Like