Generalitati in ceea ce priveste incontinenta urinara

Generalitati in ceea ce priveste incontinenta urinara

0 Shares
0
0
0

Incontinenta urinara este termenul care defineste pierderea involuntara de urina, cu care se pot confrunta atat femeile cat si barbatii, care pot trece pe la sectia de urologie Mures atunci cand se confrunta cu o asemenea problema.

Incontinenta urinara este o problema care poate provoca probleme sociale dar si de igiena ale pacientului, si cu siguranta nimeni nu doreste sa se confrunte cu o asemenea problema, desi numarul persoanelor cu incontinenta urinara este destul de mare.

Cat de mare insa, nu se stie cu exactitate, din motiv ce multi oameni cu o asemenea problema nu merg la urolog pentru ca le este jena.

Despre incontinenta urinara vom discuta in continuare si va vom prezenta unele informatii interesante, care cu siguranta merita cititie. Deci, recomandarea noastra este sa cititi pana la final.

Care sunt simptomele incontinentei urinare?

Incontinenta urinara nu este o boala in sine. Incontinenta urinara este un simptom al unei alte probleme de sanatate, de obicei muschii slabi ai podelei pelvine. In plus fata de incontinenta urinara, unele femei au alte simptome urinare:

  • Presiune sau spasme in zona pelviana care determina un puternic impuls de a urina.
  • Simt nevoia de a merge la baie mai mult decat de obicei (mai mult de opt ori pe zi sau mai mult de doua ori pe timp de noapte).
  • Urineaza in timp ce dorm.

Ce cauzeaza incontinenta urinara?

Incontinenta urinara este de obicei cauzata de probleme cu muschii si nervii care ajuta vezica urinara sa tina sau sa treaca urina.

Anumite evenimente de sanatate unice pentru femei, cum ar fi sarcina, nasterea si menopauza, pot provoca probleme cu acesti muschi si nervi. Alte cauze ale incontinentei urinare includ:

  • Supraponderalitatea: Supraponderalitatea pune presiune pe vezica, ceea ce poate slabi muschii in timp. O vezica slaba nu poate tine la fel de multa urina.
  • Constipatie: Probleme cu controlul vezicii urinare se pot intampla persoanelor cu constipatie pe termen lung (cronica). Constipatia sau tensionarea pentru a avea o miscare intestinala poate pune stres sau presiune asupra muschilor vezicii urinare si a planseului pelvin. Acest lucru slabeste muschii si poate provoca incontinenta urinara sau scurgeri.
  • Leziuni ale nervilor: Nervii deteriorati pot trimite semnale catre vezica la un moment nepotrivit sau deloc. Nasterea si problemele de sanatate, iar aici putem da drept exemple diabetul si scleroza multipla, sunt factori care pot provoca leziuni ale nervilor la nivelul vezicii urinare, al uretrei sau al muschilor pelvisului.
  • Interventie chirurgicala: Orice interventie chirurgicala care implica organele de reproducere ale unei femei, cum ar fi o histerectomie, poate deteriora muschii podelei pelvine de sprijin, mai ales daca uterul este indepartat. Daca muschii pelvisului sunt deteriorati, este posibil ca muschii vezicii urinare ai unei femei sa nu functioneze asa cum ar trebui. Acest lucru poate provoca incontinenta urinara.

Uneori, incontinenta urinara dureaza doar pentru o perioada scurta de timp si se intampla din alte motive, inclusiv:

Anumite medicamente

Incontinenta urinara poate fi un efect secundar al medicamentelor precum diuretice („pastile de apa” utilizate pentru tratarea insuficientei cardiace, a cirozei hepatice, a hipertensiunii si a anumitor boli ale rinichilor). Incontinenta dispare in cele mai multe cazuri atunci cand incetati sa luati medicamentul.

Cofeina

Bauturile cu cofeina pot determina umplerea rapida a vezicii urinare, ceea ce va poate cauza scurgeri de urina. Studiile sugereaza ca femeile care beau mai mult de doua cani de bauturi cu cofeina pe zi ar putea fi mai susceptibile de a avea probleme cu incontinenta.

Limitarea cofeinei este o actiune care cu siguranta poate ajuta la scaparea de incontinenta, deoarece exista mai putina presiune asupra vezicii urinare.

Infectie

Infectiile tractului urinar si ale vezicii urinare este posibil sa provoace incontinenta, insa doar pentru o perioada scurta de timp. Controlul vezicii urinare revine adesea atunci cand infectia dispare.

0 Shares
You May Also Like