Evolutia videoclipului de nunta

Evolutia videoclipului de la nunta

0 Shares
0
0
0

In timp ce filmarea nuntilor de catre un videograf nunta Valcea este o practica obisnuita astazi, este un fenomen relativ nou, iar activitatea unui videograf este diferita fata de cea din trecut. Veti afla mai multe detalii in continuare, cand vom vorbi despre evolutia videoclipului de nunta.

In 1979, videoclipul de nunta extrem de rar este reprezentat de cateva minute de filmulete super, inregistrate de un membru al familiei sau de oaspeti hotarati, care isi ascund camera foto hobbyist.

Banda de film expusa trebuie trimisa unui procesor, fara costuri reduse, si, odata procesata, trebuie vizualizata cu un proiector super, cel mai probabil la domiciliul aceluiasi shooter hobbyist. Filmul in sine are o senzatie grabita, zimtata, cu multa murdarie si culori vii. Este posibil, dar foarte putin probabil, ca filmul sa aiba sunet sau editare.

In 1989, un videoclip de nunta are aproape doua ore. Este filmat pe o camera Sony atasata la un aparat de inregistrare voluminoase cu un cablu. Un asistent ajuta videograful dat fiind faptul ca are rolul de a purta o lumina uriasa pe tot parcursul ceremoniei si receptiei. Producatorul aparatului insa nu a facut prea multe pentru a imbunatati saturatia slaba a culorilor si fotografiile neplacute.

Nici nu s-a ingrijorat pentru invitatii de nunta, care au dansat in jurul echipei de productie. Post-productia consta in adaugarea de titluri la inceput si sfarsit, in timp ce sunetul de pe banda VHS este de o calitate foarte slaba.

In 1999, un videoclip de nunta are aproximativ 45 de minute. Este filmat pe o camera video digitala, cu lumini mici, atasate si microfoane lavaliere si este controlat de un singur fotograf, care se amesteca perfect intre invitati, coborand camera atunci cand este nepotrivita si nu surprinde momentele. Desi sunt filmate aproape cinci ore de filmare mini DV, produsul final are doar cele mai momente. Filmul nuntii poate fi livrat pe un DVD, care poate fi fuplicat ieftin.

In 2009, un videoclip de nunta este un DVD autorizat cu o ora plus versiunea de lungime intreaga, precum si o versiune stilistica cu aspect evidentiat. In functie de gustul si bugetul cuplului, videoclipul poate include o secventa de time-lapse care arata receptia in curs de amenajare, o serie de interviuri tesute de-a lungul piesei si efecte, cum ar fi un aspect retro super, asupra fotografiilor romantice.

Oaspetii nuntii sunt atat de ocupati sa isi filmeze propriile clipuri video pe camerele lor de telefon, incat abia observa videograful si echipamentul lui eficient. Produsul final este postat online, livrat sub forma unui DVD si comprimat separat pentru YouTube si iPhone.

Aproape toate nuntile includ un fotograf profesionist dar si un videograf care filmeaza nunta. In prezent, exista diferite stiluri de videoclipuri de nunta care pot fi create de catre un videograf nunta Valcea. Vom aborda acest subiect in urmatoarele randuri.

Documentar: O filmare a evenimentului in stil documentar ofera o redare simpla a evenimentului nuntii, aratand de obicei actiunea zilei in ordine cronologica. In timp ce orice sectiune data, cum ar fi ceremonia sau discursurile, ar putea fi intens editata, este putin probabil ca orice sectiune sa utilizeze efecte vizuale grele sau sa fie intercalata cu alte scene din zi. Chiar si in locurile in care audio natural nu este utilizat, muzica dintr-o piesa jurnalistica va fi similara cu muzica evenimentului propriu-zis.

Cinematografic: O filmare in stil cinematografic este puternic dramatizata pentru a crea o anumita dispozitie. Dramatizarea este inerenta filmarii si imbunatatita prin editare, efecte si lucrari grafice.

Poate include secvente lente, romantice; reduceri de salt rapid, pentru a reflecta actiunea si aventura zilei; sau o sectiune in stil vintage, completata de efecte groase In orice tema data, o piesa cinematografica va tranzactiona o oarecare integritate a povestii evenimentului propriu-zis pentru beneficiul distractiv si vizual al unui videoclip stilizat cu atentie.

Povestire: Oarecum similar cu un videoclip in stil documentar, un videoclip de povestire va folosi o abordare destul de simpla, dar va incorpora o multime de interviuri si dialog (nu neaparat inregistrate din ziua nuntii), pentru a construi si impinge evenimentele din poveste.

Repere: un videoclip de acest gen va fi foarte scurt si, in general, contine selectii din cele mai bune fotografii din fiecare portiune a zilei. Poate fi editat un asemenea material video intr-o melodie. Poate muzica folosita este piesa pentru primul dans al cuplului.

Orice stil de video poate include mai multe categorii enumerate aici. De exemplu, o piesa jurnalistica ar putea avea o deschidere retro stilizata si o secventa romantica de fotografii ale cuplului.

Dupa cum se poate vedea asadar, videoclipurile de nunta au avut o evolutie incredibila de la inceputuri si pana in clipa de fata. In prezent, prezenta unui videograf la orice nunta este un lucru banal, si este firesc sa fie astfel, in conditiile in care filmul nuntii ofera amintiri de vis de la eveniment.

0 Shares
You May Also Like