Este o investitie profitabila un apartament in nordul sectorului 1?

Este o investitie profitabila un apartament in nordul sectorului 1?

0 Shares
0
0
0

Zona de nord a Bucurestiului a reprezentat intotdeauna o zona lipsita de agitatia din centrul sau din cartierele mari ale sale. Dezvoltarea urbanistica a fost aici in echilibru cu zonele verzi, cu marile parcuri bucurestene.

Practic, zona de nord a capitalei se intinde pe teritoriul sectorului 1, acesta fiind considerat pe buna dreptate sectorul cu cele mai luxoase zone rezidentiale. Bineinteles ca nu tot sectorul 1 reprezinta un sector cu imobiliare de lux, existand si aici numeroase cartiere si ansambluri rezidentiale care sunt la nivelul de confort al altora din alte sectoare.

Tinand cont ca in nord dezvoltarea urbanistica este cu un pas inaintea multor alte zone, este firesc ca preturile sa fie in crestere si bineinteles destul de mari in comparatie cu numeroasele cartiere bucurestene din est, vest sau sud. Apartamente nord au preturi cu 50-100% mai mari decat de exemplu, in cartierele din partea de sud.

Aceste diferente majore de preturi sunt datorate in mare parte catorva factori importanti.

In primul rand, situarea ansamblurilor rezidentiale in apropierea a doua porti de iesire din Romania si anume aeroporturile internationale Henri Coanda care este situat in imediata apropiere a Bucurestiului, in orasul Otopeni si Aurel Vlaicu situat chiar in nordul sectorului 1 in zona Baneasa.

De ce am amintit aceste doua aeroporturi? Pentru ca foarte multi romani care au un job sau chiar afaceri in strainatate prefera sa isi achizitioneze un apartament in sectorul 1 in zona de nord a Bucurestiului in vecinatatea celor 2 aeroporturi.

Apoi este foarte important ca afluxul de turisti soseste in Bucuresti prin aceste doua aerogari si automat se vor caza in zona de nord. Acest fapt contribuie la cresterea preturilor in zona incepand cu chiriile si terminand cu preturile de vanzare a apartamentelor.

In al doilea rand, zona de nord a Bucurestiului este situata pe o directie turistica importanta si anume Valea Prahovei si de aceea multi isi vor dori sa ajunga fie pe DN1 sau A3 in zona muntilor Bucegi, extrem de repede fara sa mai strabata toata capitala.

Este suficient zicem noi, sa mergeti intr-un trafic supraaglomerat prin statiunile de pe Valea Prahovei, fara sa mai strabateti si zonele intens circulate din Bucuresti ca sa iesiti spre acestea. In al treilea rand, zona de nord a Bucurestiului este zona in care se afla numeroase edificii culturale, muzee, mall-uri, toate contribuind din plin la entertaimentul locuitorilor din zona si al turistilor.

Toata lumea stie ca zona de nord a capitalei are numeroase puncte de atractie din punct de vedere turistic, atragand anual sute de mii de turisti, multi preferand in locul unei camere de hotel sa inchirieze mai degraba un apartament. In al patrulea rand, zona de nord a capitalei este una extrem de verde si impadurita. Care dintre dumneavoastra nu si-ar dori sa locuiasca intr-o zona plina de parcuri cu multa verdeata care sa atenueze din poluarea unui mare oras cum este Bucurestiul?

Chiar daca preturile la apartamentele situate aici sunt mult mai mari ca in restul orasului, noi credem ca investitia intr-unul dintre acestea este rentabila.

0 Shares
You May Also Like