Eficientizarea productiei prin externalizarea unor servicii

0 Shares
0
0
0

Intr-o companie mare, mai ales intr-una dedicata productiei, specialistii cat mai bine calificati sunt nu doar un atuu, ci chiar o conditie a bunei functionari.

Servicii de birou care ar fi mai avantajos sa fie realizate de parteneri externi firmei

Baza unei firme se asaza pe management si contabilitate foarte bine puse la punct, de aceea acesti doi piloni trebuie sa aiba o activitate cat mai eficienta.

Chiar daca nu sunt implicati direct in munca de productie, contabilii mentin ordinea in actele si rapoartele firmei si urmaresc rezultatele acesteia, semnaland unde sunt eventuale probleme sau evidentiind rezultatele pozitive. Iar directorul general si coordonatorii diverselor departamente fac ca activitatea firmei sa mearga bine, sa coordoneze munca angajatilor si sa asigure realizarea si furnizarea la timp a comenzilor de produse.

Intr-o companie multinationala, de exemplu, cu o cifra de afaceri mare se justifica – ca urmare a volumului mare de acte – angajarea cu contract de munca a unui jurist, insa, in general, firmele au contract de prestari de servicii juridice cu un jurist sau cu o firma de avocatura.

De asemenea, publicitatea in diverse medii sau serviciile prin care compania sau produsele acesteia sunt prezentate pe internet pot fi facute de firme specializate pe asemenea servicii, cu dotari, experienta si portofoliu cu adevarat excelente, ceea ce pot asigura rezultate de nivel profesional mult mai bun decat ar putea avea un angajat.

Servicii care se pot externaliza pentru a asigura bunul mers al activitatilor de productie

Pe langa intretinerea sistemelor sau retelelor care asigura utilitatile firmei, exista multe treburi de rezolvat intr-o firma, unele fiind necesare doar la un moment dat, altele necesitand mentenanta periodica, iar anumite servicii fiind contractate permanent pentru a asigura neintreruperea activitatilor.

Recrutarea personalului, de exemplu, se poate face de catre o firma specializata in astfel de servicii doar in momentul in care este necesar a se completa echipa companiei, insa cursurile de specializare cu siguranta vor trebui facute de catre parteneri externi ai firmei, in unele cazuri fiind necesare acreditari ale celor care fac astfel de pregatiri profesionale pentru angajati.

Utilajele unei fabrici necesita lucrari de intretinere periodica, furnizorii care le-au vandut dau o anumita perioada de garantie, care asigura si mentenanta, insa ulterior firma probabil ca va fi nevoita sa incheie un contract periodic sau permanent de intretinere si reparatii.

Pe de alta parte, daca aparatura sau utilajele nu sunt folosite in conditii optime de lucru sau adaptate conditiilor de lucru deosebite, acestea se pot deteriora si necesita reparatii mai frecvente.

In asemenea situatii este posibil ca angajarea unui specialist pentru interventii de intretinere si reparare sa fie mai rentabila si chiar necesara fata de solutia externalizarii acestui serviciu.

Productia industriala automatizata nu mai poate fi conceputa actualmente fara sisteme bazate pe aer comprimat, iar pentru o fabrica este un avantaj economic incheierea unui contract permanent cu specialisti in asemenea utilaje, care pot gestiona utilizarea cat mai redusa a energiei, urmarind folosirea aerului in cantitatea, la presiunea şi cu calitatea necesare.

Atentia la calitatea aerului folosit in astfel de sisteme – asigurata de filtre pneumatice – trebuie sa fie permanenta, pentru a se mentine durata recomandata de viaţa a consumatorilor de aer comprimat, iar astfel se va evita riscul aparitiei unei pene de productie, va creste productivitatea uzinei si calitatea produselor, in plus va scadea necesarul de energie si cheltuielile facute pentru realizarea produselor.

0 Shares
You May Also Like