Diferentele dintre telefoanele clasice si smartphone

Diferentele dintre telefoanele clasice si smartphone

0 Shares
0
0
0

Va mai aduceti aminte de vechile telefoane Alcatel? Dar de telefoanele cu butoane de la Nokia, cum ar fi modelele Nokia 5110 sau Nokia 3310 printre altele?

Ei bine, acestea sunt sunt telefoanele mobile ale copilariei multora dintre noi. Acum par foarte invechite si cu siguranta nu mai pot face fata necesitatilor noastre decat pentru a initia apeluri telefonice sau pentru a expedia si receptiona mesaje scrise.

Timpul a trecut insa iar tehnologia a evoluat, iar acum fiecare persoana detine un telefon mobil inteligent, care poate fi utilizat in foarte multe alte scopuri, in afara celor mentionate anterior.

Telefoanele mobile inteligente care se gasesc in zilele noastre pe piata sunt mult mai performante decat telefoanele mobile din trecut. De mentionat insa este faptul ca un telefon mobil clasic precum cele amintite in introducerea articolului, rezistau mult mai mult timp incarcate.

Un asemenea telefon mobil era incarcat azi, si apoi putea fi utilizat zile intregi pana sa fie nevoie de o reincarcarea a bateriei. In prezent insa, un smartphone abia daca rezista o zi intreaga incarcat, daca este utilizat in permanenta de catre utilizator.

Apoi, mai urmeaza o intrebare interesanta: Va mai aduceti aminte cat era de rezistent un telefon mobil cu butoane, de pe la inceputurile anilor 2000? Poate pare greu de crezut pentru cei care de-abia atunci s-au nascut, insa telefoanele mobile cu care am fost obisnuiti la inceputul anilor 2000, toti cei nascuti in generatiile 90, 80 sau chiar generatiile anterioare, erau foarte rezistente.

Cat de rezistente? Imaginati-va ce se intampla daca in clipa de fata va scapati smartphone-ul pe sosea, si nu este echipat cu o folie de protectie pentru ecran, sau daca nu este pastrat intr-o husa compatibila.

Cu siguranta in urmatoarele 5 minute veti incepe sa cautati un service gsm in oras pentru a duce cat mai repede telefonul la reparat. De ce? Pentru ca telefoanele mobile din zilele noastre nu sunt deloc rezistente la impact. La prima cazatura, sansele sunt de 99% sa fie necesara o vizita cu telefonul in service.

Apoi, ganditi-va putin ca telefoanele mobile vechi cu butoane, si nu doar cele de la Nokia sau Alcatel, ci si modele de la Samsung, Motorola, Sagem sau Sony Ericson, erau atat de rezistente incat, in cazul in care erau scapate pe sosea, functionau ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

Pare mult spus? Ei bine, imaginati-va ca aceste telefoane au fost de multe ori scapate chiar si de la etaj. Intr-adevar, sarea capacul de la baterie, sarea bateria si cartela sim din telefon, dar acesta era asamblat la loc in doua minute nici nu, si era in stare perfecta de functionare.

In ceea ce priveste asadar rezistenta la impact, cu siguranta telefoanele mobile clasice au fost cu mult superioare telefoanelor mobile inteligente pe care le folosim cu totii in clipa de fata.

Apoi, de-asemenea, in ceea ce priveste durata de viata a bateriei, dupa cum am mentionat anterior, aceste telefoane erau de invidiat. Utilizatorii de smartphone-uri nici nu indraznesc sa viseze ca un dispozitiv din zilele noastre sa reziste incarcat 4-5 zile sau chiar o saptamana.

In momentul in care insa discutam despre performantele telefoanelor, despre camera foto, despre procesoare si alte specificatii tehnice, telefoanele mobile din zilele noastre sunt la ani lumina distanta.

Si acum, urmeaza o intrebare interesanta: Cum ar arata oare un telefon mobil care dispune de specificatiile tehnice impresionante ale unui smartphone, dar care sa reziste la fie la fel de rezistent la impact precum un telefon mobil cu butoane, si care sa reziste la fel de mult timp incarcat?

Cu siguranta, am putea spune ca un asemenea dispozitiv ar fi un telefon mobil perfect.

0 Shares
You May Also Like