Diferente semnificative intre telefoanele pe Android si cele pe iOS

Diferente semnificative intre telefoanele pe Android si cele pe iOS

0 Shares
0
0
0

Cea mai comuna intrebare din prezent este sa cumpar un telefon mobil Samsung sau unul Apple. Ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca cele doua tehnologii difera foarte mult intre ele si de aceea este important sa mentionam toate lucrurile care le fac sa fie diferite.

HARDWARE

Consideram ca zona de hardware solidifica intr-adevar dezbaterea dintre Android si Apple. Oamenii pot argumenta toata ziua despre ce software (sistem de operare) este mai bun din acest motiv sau pentru asta, dar despre hardware nu se poate vorbi decat in termeni tehnici.

Din simplitate, ma voi concentra doar pe doua telefoane pentru aceasta categorie: Apple iPhone 11 Pro Max si Samsung Galaxy S10 +, deoarece sunt telefoanele-pilot actuale atat pentru Apple, cat si pentru Samsung. Retineti ca iPhone 11 Pro Max a fost lansat in septembrie 2019, iar Samsung Galaxy S10 + a fost lansat in martie 2019, ceea ce inseamna ca iPhone 11 Pro Max este cu 6 luni mai nou.

Samsung Galaxy S10 + are specificatii semnificativ mai bune decat iPhone 11 Pro Max. Cu specificatii precum un ecran frumos AMOLED cu o densitate mai mare, spatiul de stocarea de baza dublat (128 GB fata de 64 GB), mai multa memorie RAM decat iPhone 11 Pro Max, o capacitate mai mare a bateriei, cantarind  mai putin. Se adauga si faptul ca are atat senzor de amprenta ultrasonic pentru deblocarea  ecranului si recunoasterea faciala, ceea ce face ca Galaxy S10 + sa fie castigatorul clar atunci cand vine vorba de hardware.

MAGAZINUL GOOGLE PLAY ™

Magazinul Google Play este fantastic. Este bine pus la punct, extrem de usor de utilizat si ofera orice tip de aplicatie la care va puteti gandi. Acesta foloseste o interfata de utilizator foarte simplista, care este frumoasa. Este usor de citit, le arata utilizatorilor ce vor sa vada si este atractiv vizual. Am folosit atat Google Play Store, cat si Apple App Store. Ambele sunt magazine de aplicatii foarte bune.

Totusi, acesta nu este avantajul pentru Android. Avantajul este ca trimiterea unei aplicatii la Google Play Store este mult mai usoara decat sa parcurgi pasii din Apple App Store. Da, asta se datoreaza faptului ca Apple trece printr-un proces obositor de verificare a aplicatiei pe care o trimiteti pentru a se asigura ca respecta orientarile lor. Acest lucru poate impiedica descarcarea programelor malware prin aplicatie, dar in realitate acest lucru nu este mereu valabil. Apple va refuza aplicatia daca utilizati simbolul „chevron” in mod incorect. Deci, nu, nu este vorba doar de prevenirea malware-ului, ci de a  face aplicatia perfecta in ochii Apple.

Pe de alta parte, este mult mai usor sa trimiti aplicatia Android in Magazinul Google Play. Nu trebuie sa parcurgi jumatate din pasii pe care trebuie sa ii parcurgi cu Apple. Acest lucru iti face viata mai putin stresanta iar dezvoltatorii apreciaza aceste detalii. Cati oameni stiti de fapt care au malware pe telefonul lor, in special, dintr-o aplicatie pe care au descarcat-o din magazinul de aplicatii? Foarte putini. Internetul nu este filtrat din malware, asa ca te poti contamina atunci cand faci browsing mult mai repede decat din Play Store.

 

0 Shares
You May Also Like