Detalii despre gazduirea shared si gazduirea dedicata

Detalii despre gazduirea shared si gazduirea dedicata

0 Shares
0
0
0

In momentul in care veti cauta solutii de gazduire, veti gasi extrem de multe ori atat termenul de gazduire dedicata, cat si termenul de gazduire de tip shared. In cazul in care proiectul dumneavostra este unul extrem de mare si bineinteles ca nu dispuneti de resurse dedicate este chiar indicat sa folosesti tipul de gazduire shared.

De altfel, solutia de hosting este practic cea mai des utilizata, si este mai accesibila in ceea ce inseamna partea financiara. Daca, de exemplu, nu aveti cunostinte in domeniu, trebuie sa stiti ca fisierele din website-ul dumneavoastra, inainte sa apara pe Internet, trebuie sa fie stocate pe un server, acesta fiind conectat la internet, iar de acolo web site-ul va raspunde solicitarilor, in clipa in care un vizitator va intra pe site.

Pot exista mai multe metode de a va gazdui site-ul pe un server. Aveti posibilitatea sa optati pentru gazduirea directa, ceea ce inseamna sa aveti propriul server, sau puteti opta pentru impartirea serverului cu diverse alte site-uri, astfel veti putea alege un server dedicat sau un VPS, dar aveti posibilitatea sa optati pentru gazduire shared de la o firma de tip hosting.

Practic aceasta inseamna sa impartiti toate resursele serverului cu alti utilizatori, avand astfel acces numai la contul dumeavoastra de gazduire si bineineles la spatiul aferent alocat, insa nu veti putea avea acces la intreg severul, pentru ca asta inseamna sa aveti acces la web-siteurile celorlalti clienti de pe serverul respectiv.

In cazul in care va intrebati de ce sa alegeti gazduirea de tip shared, trebuie sa aflati ca mai intai de toate, aceasta este o solutie de hosting foarte accesibila din punctul de vedere al raportului calitate-pret. De obicei aceasta solutie de gazduire este aleasa de website-uri mici sau medii, care de regula au un trafic moderat. Un alt motiv pentru care trebuie sa alegeti aceasta modalitate de gazduire, este faptul ca aceasta dispune de foarte multe posibilitati.

Una dintre aceste nenumarate posibilitati se bazeaza pe pachete de servicii create la un pret foarte mic, cu un numar extrem de mic de resurse, putand ajunge la un pachet extrem de mare, care va cuprinde absolut toate resursele necesare. Cele mai multe companii care functioneaza in acest domeniu ofera clientilor diferite perioade de facturare. Fiecare client va putea sa plateasca pentru anumite servicii de care beneficiaza, lunar, semestrial, bianual, sau anual.

Un factor care este extrem de important al acestui tip de gazduire este desigur reprezentat de toate caracteristicile. Practic in panoul de control, Mxhost cPanel, aveti la dispozitie cateva sute de scripturi, care se pot instala dealtfel extrem de usor, cu ajutorul Softaculos.

Practic ca in absolut orice domeniu de activitate, piata este plina de diverse companii care isi desfasoara activitatea in acest domeniu. Inainte de a alege colaborarea cu o anumita companie care va poate oferi acest gen de servicii, este bine sa va informati. Respectand aceste reguli de baza puteti sa aveti o gazduire dedicata, sau una shared extrem de avantajoasa.

 

0 Shares
You May Also Like