Detalii despre botezul bebelusului

Detalii despre botezul bebelusului

0 Shares
0
0
0

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de bucurie pentru parinti, care abia asteapta sa isi tina in brate nou-nascutul.

Ei bine, dupa nasterea celui mic, cu siguranta parintii acestuia vor incepe sa fie din ce in ce mai stresati pentru ca se apropie perioada in care bebelusul va trebui sa fie dus la botez, iar botezul unui copil este un moment foarte important din viata unei familii.

De aceea, totul trebuie sa fie perfect, incepand de la trusou botez, si pana la tortul bebelusului, pentru ca fiecare parinte isi doreste ca botezul copilului sau sa fie unul de neuitat.

Referitor la trusoul de botez al copilului, trebuie mentionat faptul ca alegerea acestuia le va da atat nasei cat si mamei batai de cap.

De ce? Pentru ca bebelusul este vedeta zilei, asa ca el trebuie sa arate impecabil, asa ca nasa va trebui sa stie ca bebele trebuie sa fie imbracat din cap pana in picioare, trebuie sa poarte un body sau un chilotel, dar mai trebuie sa poarte si hanorace si gecute (baietii) sau rochite si paltoane (fetitele).

Ei bine, referitor la trusoul de botez, trebuie mentionat faptul ca acesta este alcatuit dintr-o panza alba sau crijma, care este utila pentru a infasura copilul atunci cand este scos din cristelnita.

Deasemenea, trusoul pentru botez mai cuprinde un prosop mare si special pentru bebelus, cu care acesta va fi sters de apa dupa ce va fi botezat.

Pentru ca trusoul sa fie complet, mai este necesara o fasa albastra sau roz de 1m, mai sunt necesare hainutele pentru bebelus, o paturica si un scutec.

Mamele bebelusilor, nu trebie sa uite ca atunci cand isi boteaza copiii, trebuie sa duca la biserca un rucsac plin de jucarii, suzete, biberoane, ceiut sau laptic pentru cel mic, pentru ca ziua botezului pentru bebelus in mod cert va fi lunga si foarte obositoare.

Plus de asta, la un botez la care participa foarte multa lume, toti invitatii vor dori sa vada bebelusul, asa ca micutul se va putea speria, motiv pentru care o jucarie si o sticluta cu ceiut ar fi ideale pentru el.

Ei bine, referitor la botezul ceui mic, trebuie mentionat faptul ca la pornirea spre biserica nasa celui mic trebuie sa spuna “Duc un pagan ca sa aduc un crestin”, dupa care la intoarcere aceasta va trebui sa spuna “Am dus un pagan si am adus un crestin”.

Tinand cont de faptul ca mai nou la nunta sunt doua perechi de nasi, este posibil si ca parintii sa aleaga pentru bebelusul lor tot doua perechi de nasi, iar in cazul in care sunt doi nasi, unul va trebui sa tina pruncul in timpul citirii rugaciunilor si pana cand se va rosti formula de botez, in timp ce al doilea nas va trebui sa tina bebelusul in timpul Tainei Sfantului Mir.

Asadar, acestea sunt cateva curiozitati si detalii interesante pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca referitor la botezul celor mici, si referitor la evenimentele din ziua respectiva.

 

0 Shares
You May Also Like