Descopera cele mai importante motive pentru a vizita Turcia

Descopera cele mai importante motive pentru a vizita Turcia

0 Shares
0
0
0

Mai presus de toate, Antalya reprezinta plaje frumoase si comori culturale. Orasul Antalya s-a dezvoltat dintr-un mic oras de coasta intr-un paradis de vacanta. In continuare, vei descoperi ce nu trebuie sa ratezi atat in oras, cat si provincia Antalya, dar si cele mai populare obiective turistice. Desigur, nu trebuie sa uiti nici de cele mai frumoase plaje.

Provincia Antalya este situata pe coasta de sud a Turciei, cunoscuta si sub numele de Riviera Turceasca. Regiunea priveste inapoi la o istorie lunga si are inca de oferit cladiri si comori culturale bine conservate astazi.

Al doilea mare plus al regiunii sunt desigur plajele si Marea Mediterana limpede si cristalina. Antalya este perfecta pentru o vacanta pe plaja, iar aceste oferte hotel Royal Seginus pot fi tot ce ai nevoie de la vacanta ta.

Bine de stiut – pregatirea calatoriei!

Cand vorbesti despre vara in Antalya, ia in calcul ca 40 de grade nu sunt neobisnuite in iulie sau august! Prin urmare, cel mai bun timp de calatorie este aprilie, mai, iunie, septembrie si octombrie. Atunci, chiar si cei care nu suporta temperaturile inalte,  se vor simti si ei bine.

Moneda nationala a Turciei este lirei . Chiar daca poti plati cu euro in aproape toate regiunile turistice, ar trebui sa ai si lire in buzunar. Intotdeauna primesti restul in moneda locala, iar cursul de schimb nu este intotdeauna actualizat.

Daca vrei sa vezi o mare parte din regiune, ar trebui sa te gandesti la modul in care vrei sa ajungi de la o locatie la alta. Practic, orasul Antalya are un sistem de transport public, format din nenumarate linii de autobuz si doua linii de tramvai , pe care le poti folosi fara probleme.

In caz contrar, merita, de asemenea, sa arunci o privire la programul de excursii al operatorului de turism local. Desigur, ai libertatea de a merge intr-un tur de descoperire doar oricand vrei si oriunde cu o masina de inchiriat , pe care o poti inchiria de la un numar de furnizori.

Top 10: Cele mai frumoase obiective turistice din Antalya

Exista nenumarate atractii naturale si istorice de admirat in orasul Antalya si in intreaga regiune. Le regasesti pe cele mai importante pentru tine

  • Kaleici: oras vechi unic

Cu siguranta ar trebui sa vizitezi orasul vechi Antalya, deoarece aici exista o atmosfera foarte speciala. Pe numeroasele strazi mici si intortocheate vei simti ca te intorci in timp. La fiecare colt vei descoperi cladiri istorice, iar pitorescul „port vechi” din umbra zidurilor orasului te invita sa faci o pauza.

  • Moscheea Yivli Minare: reperul din Antalya

In orasul vechi vei observa cu siguranta minaretul inalt de 38 de metri, care are o culoare rosie deosebita datorita constructiei sale din caramida si, prin urmare, este o piesa unica printre turnurile Antalyei. Acest reper proeminent este Moscheea Yivli Minare,  si, de asemenea, una dintre cele mai vechi moschei din intreaga regiune.

  • Poarta lui Hadrian: Mostenirea romanilor

Poarta lui Hadrian este una dintre cele mai importante si mai vechi obiective turistice din orasul Antalya. Impunatoarea structura se numeste Uckapilar in turca, care inseamna „cele trei porti”. Motivul acestui nume este constructia portii cu trei arcade.

  • Cascadele Duden: spectacolul natural al Antaliei

Un alt spectacol natural poate fi gasit la portile din Antalya. Motivul pentru aceasta este raul Duden, care isi are izvorul in Muntii Taur de deasupra orasului. Dupa ce curge 14 kilometri sub pamant, reapare in cartierul Kepez , unde cascada superioara Duden este alimentata din rau .

  • Termessos: Machu Picchu turcesc

Vechiul oras ruinat Termessos este situat la 30 de kilometri nord de Antalya. Este situat pe muntele Gulluk Dagi, in mijlocul unui parc national si este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Turcia.

  • Pestera Karain: Pestera de stalactita impresionanta cu istorie

O vizita la pestera Karain poate fi combinata de minune cu o excursie la Termessos. Daca mergi spre nord de parcul national doar 20 de minute, vei ajunge la pestera stalactitei.

  • Oymapinar: „Canionul Verde” al Turciei

La aproximativ 30 de kilometri nord de Side poti vizita un loc din Muntii Taur care a inflorit intr-o destinatie. Cu inaltimea sa de 185 de metri, barajul Oymapinar este o structura colosala pe care o puteti vedea de departe.

0 Shares
You May Also Like