De ce tot mai multe firme aleg urmarirea flotei prin GPS
De ce tot mai multe firme aleg urmarirea flotei prin GPS

De ce tot mai multe firme aleg urmarirea flotei prin GPS

0 Shares
0
0
0

Urmarirea flotei prin GPS a crescut in popularitate in ultimii ani in randul firmelor din Romania. Datorita informatiilor in timp real pe care le ofera despre locatie, viteza, rute sau consum de combustibil, aceasta tehnologie ajuta firmele sa-si gestioneze mai bine flotele.

Urmarirea flotei prin GPS este preferata de companii deoarece imbunatateste siguranta, reduce costurile cu forta de munca si cheltuielile operationale, creste productivitatea si ajuta la furnizarea de servicii de calitate pentru clienti.

Urmarirea flotei prin GPS este utilizata la scara larga, deoarece imbunatateste securitatea vehiculelor si angajatilor companiei.

Aceasta tehnologie poate ajuta la prevenirea accidentelor prin furnizarea de date in timp real despre pozitia si viteza vehiculului. Aceste date pot fi utilizate pentru a identifica comportamentele de conducere riscante, cum ar fi accelerarea sau franarea brusca.

Urmarirea flotei GPS este utila pentru companii, deoarece anunta imediat managerii daca un vehicul este furat sau daca paraseste o zona predeterminata.

Descoperiti mai multe informatii despre dispozitivele de localizare GPS pe CargoTrack.ro

Reducerea Costurilor Operationale

De asemenea, urmarirea flotei prin GPS ajuta la economisirea de bani, ceea ce reprezinta un avantaj major.

Firmele pot economisi o multime de bani folosind aceasta tehnologie pentru a-si optimiza rutele si pentru a reduce consumul de combustibil.

Deoarece urmarirea flotei prin GPS ofera date in timp real despre starea vehiculului si tendintele de utilizare, ajuta firmele sa optimizeze programele de intretinere si sa reduca costurile de intretinere.

Cresterea eficientei

Folosirea datelor in timp real despre locatie, viteza si rute poate ajuta firmele sa-si dea seama mai bine cum sa-si gestioneze resursele.

De exemplu, urmarirea prin GPS a flotei permite companiilor sa trimita masini mai eficient, reducand timpul necesar vehiculelor pentru a ajunge la destinatie si crescand numarul de livrari care pot fi efectuate intr-o anumita zi.

Utilizarea urmaririi flotei GPS poate ajuta la reducerea timpului de nefunctionare, alertand companiile cu privire la necesitatea reparatiilor vehiculelor in timp real si permitand programarea unei intretineri preventive.

Reducerea consumului de combustibil

Folosind urmarirea prin GPS a flotei, companiile pot optimiza rutele si pot reduce consumul de combustibil, reducand astfel si poluarea.

Acest lucru nu numai ca ajuta planeta, dar economiseste si bani pe combustibil si intretinere.

Datele trimise in timp real despre emisiile de carbon si eficienta consumului de combustibil, ajuta firmele sa-si sustina initiativele de mediu.

Monitorizarea si imbunatatirea comportamentului soferului

S-a demonstrat ca urmarirea flotei prin GPS imbunatateste si comportamentul soferului.

Pentru a imbunatati siguranta rutiera si a reduce ratele de incidente, companiile pot beneficia de date in timp real despre tendintele si practicile de conducere, care le permit sa identifice si sa corecteze orice comportament nesigur sau iresponsabil de conducere.

Pe langa faptul ca se asigura ca toti soferii respecta politica firmei, urmarirea flotei prin GPS poate fi utilizata pentru a aplica restrictiile de viteza si rutele aprobate.

Utilizarea in profunzime a datelor telematice

Tehnologia de urmarire prin GPS a flotei ofera o varietate de date care pot fi utilizate pentru a informa deciziile operationale si tactice.

Folosind aceste informatii, companiile isi pot distribui mai bine parcurile auto.

Pentru a economisi bani, companiile pot folosi informatiile de monitorizare a flotei prin GPS pentru a determina cele mai eficiente rute de urmat, orele optime pentru programarea intretinerii si locatiile in care masinile sunt parcate.

Concluzie referitoare la avantajele urmarii flotei prin GPS

In concluzie, urmarirea flotelor prin GPS este o optiune viabila care are mai multe beneficii pentru companii.

Cu ajutorul sistemelor de urmarire GPS, firmele pot imbunatati gestionarea flotei in mai multe moduri, de la economisirea de bani si asigurarea unui mod de conducere sigur pana la cresterea productiei si fidelizarea clientilor.

Pentru a afla mai multe informatii despre urmarirea prin GPS si gestionarea flotei, intrati acum pe site-ul cargotrack.ro

0 Shares
You May Also Like