De ce sunt utile containerele pe santier?

De ce sunt utile containerele pe santier?

0 Shares
0
0
0

Toti cei care lucreaza pe santier cu siguranta cunosc faptul ca inginerii, proiectantii sau alte persoane care se ocupa de partea administrativa au nevoie de un spatiu in care sa isi poata desfasura activitatea.

De cele mai multe ori, atat inginerii cat si proiectantii aleg sa isi desfasoare activitatea chiar pe santier, asa ca au nevoie de un birou, motiv pentru care trebuie sa isi amenajeze un spatiu de lucru.

In aceste conditii, ce altceva ar putea sa le fie mai util daca nu cunoscutele containere santier, care pot sa fie folosite pentru amenajarea unui birou de exemplu, in care inginerii sau proiectantii sa isi poata desfasura activitatea in conditii foarte bune.

In momentul in care discutam despre asemenea containere de santier, trebuie sa mentionam faptul ca acestea sunt produse atat de catre firmele din strainatate, cat si de catre firme de la noi din tara.

Indiferent ca discutam despre firmele care produc containere in strainatate, sau despre firmele care produc asemenea containere de santier la noi in tara, trebuie sa mentionam faptul ca ele proiecteaza si produc containere de mici dimensiuni, de dimensiuni medii sau de dimensiuni mari.

Acestea sunt gandite pentru a functiona precum cladiri utilitare pentru diferite destinatii, insa ele au un mare avantaj, si anume ca se pot deplasa foarte usor, tinand cont de faptul ca firmele schimba foarte des santierele. Practic, o firma cand termina lucrarea schimba santierul, asa ca isi muta containerul.

Referitor la aceste containere mobile care se intalnesc pe santier, trebuie sa mentionam faptul ca ele sunt construite pe o structura cadru de otel usor, si sunt prevazute cu pereti exteriori de tipul panouri sandwich.

Peretii exteriori ai acestor containere sunt placati cu tabla galvanizata care are grosimea de 0.50 mm, si sunt izolati cu spuma polistiren de 50 mm, decorata cu lambriuri simple de PVC.

Se spune ca aceste containere care au peretii exteriori de tip panouri sandwich sunt preferate datorita faptului ca au un nivel de termoizolatie si hidroizolatie ridicat in zonele climatice cu vreme schimbatoare.

Aceste containere sunt ideale datorita faptului ca permit eficientizarea consumului energetic, dar si datorita faptului ca asigura un confort termic foarte bun.

Cat despre acoperisul acestor containere care se intalnesc pe santier, trebuie sa precizam faptul ca este realizat din tabla trapez galvanizata, izolata cu vata minerala. Un alt amanunt foarte interesant este acela ca tavanul este placat cu lambriu PVC, iar pe laturile acoperisului exista canale pentru colectarea apei pluviale.

Despre tamplaria usilor si ferestrelor cu care sunt prevazute aceste containere santier trebuie mentionat faptul ca este din PVC.

Un alt amanunt foarte interesant care trebuie amintit in acest articol este faptul ca operatiunea de galvanizare a oricarui tip de container este obligatorie, pentru ca in acest fel otelul nu va mai suferi de actiunea corodarii.

Ei bine, putem spune despre aceste containere santier ca reprezinta cea mai buna solutie pentru inginerii si proiectantii care au nevoie de un birou special amenajat pentru a-si desfasura activitatea si pentru a supraveghea munca de pe santier.

0 Shares
You May Also Like