De ce se feresc utilizatorii de Huawei P10 Lite?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care isi doresc un telefon cu specificatii decente la un pret atractiv, isi pot indrepta atentia spre un telefon Huawei P10 Lite, care desi nu este la acelasi nivel cu P10 si P10 Plus, este un smarphone uimitor de gama medie, care are un design neted, un ecran IPS LCD, si performante peste telefoanele din aceasta gama.

Vine cu cea mai recenta versiune a versiunii Android Huawei, EMUI 5.1, iar pana in prezent, P10 Lite a primit recenzii pozitive. Cu toate acestea, dupa ceva timp, problemele au inceput sa se acumuleze, iar multe persoane dupa ce au cautat informatii despre acest telefon, au ales sa il evite pentru ca s-au speriat de eventualele probleme, pe care le puteti descoperi in continuare.

Drenarea bateriei

Huawei nu este cunoscut pentru descarcarea rapida a bateriei pe dispozitivele anterioare, dar se pare ca acest model al seriei P lite este oarecum problematic in aceasta privinta. Cu 3000 mAh, bateria P10 Lite nu-i lipseste longevitatea, cel putin daca nu sunteti un utilizator intensiv. Incarcarea rapida este o imbunatatire excelenta fata de P9 si va va permite sa reincarcati mult mai repede telefonul.

Cu toate acestea, se pare ca tipul EMUI 5.1 descarca mai mult baterie decat EMUI 5.0, iar ecranul mai solicitant este si un consumator mai mare. Unii utilizatori au raportat ca durata de viata a bateriei este insuficienta, asa ca am pregatit cateva sfaturi pentru a remedia probema:

  • Dezactivati aplicatiile de fundal care consuma energie. Puteti face acest lucru in Managerul de telefon> Curatarea ecranului de blocare.
  • Navigati la Setari> Setari avansate> Mod locatie si lasati activata locatia doar daca aveti nevoie de o precizie ridicata a GPS-ului in acest moment.
  • Navigati la Setari> Setari avansate> Locatie> Meniu cu 3 puncte> Setari scanare si dezactivati Wi-Fi si, respectiv, scanarea Bluetooth.
  • Resetati telefonul in modul Safe si cautati modificari. In cazul in care durata de viata a bateriei este mult mai lunga, asta ar insemna ca unele aplicatii de la terte parti se blocheaza pe baterie. De cele mai multe ori, problema se rezolva prin dezinstalarea aplicatiilor instalate recent.

Opriti dispozitivul, apasati si mentineti apasat butonul de pornire. Dupa ce apare ecranul Huawei, eliberati butonul de pornire si apasati si mentineti apasat tasta Volume Down. Ar trebui sa vedeti notificarea „Modul sigur” in coltul din stanga jos al ecranului.

  • Dezactivati luminozitatea automata si setati manual o luminozitate preferata.

Probleme de supraincalzire

O alta problema care a aparut odata cu introducerea unor imbunatatiri masive hardware este supraincalzirea. Si majoritatea smartphone-urilor moderne se vor incalzi in cele din urma, dar unele dintre ele sunt mai predispuse la asta decat altele.

Huawei P10 Lite, de exemplu, este predispus la supraincalzire. Mai ales in partea superioara a spatelui. Nu trebuie sa va panicati insa, aceasta intamplare necesita anumite circumstante, cum ar fi jocul intens sau expunerea la soare pentru o perioada indelungata sau utilizarea in timpul incarcarii.

Din acest motiv, asigurati-va ca va mentineti telefonul departe de sursele de caldura si lasati-l sa se incarce rapid. In plus, nu utilizati incarcatoare comerciale alternative, in loc de OEM-ul furnizat.

Mai mult, daca supraincalzirea dispozitivului are loc in timpul starii telefonului fara a fi utilizat, sau al utilizarii standard, asigurati-va ca luati legatura cu specialistii de la service.

Acestea pot fi asadar probleme care determina utilizatorii sa evite sa cumpere aceste dispozitive. De mentionat este faptul ca acestea pot aparea si in cazul altor telefoane, asa ca nu reprezinta motive intemeiate pentru a nu cumpara aceste dispozitive.

Alegeti un astfel de telefon, echipati-l cu o folie display Huawei P10 Lite, si sunt mari sansele sa functioneze fara probleme. Daca acestea apar, exista solutii pentru remedierea rapida.

0 Shares
You May Also Like